DOLAR 32,5455 0%
EURO 34,9868 0.39%
ALTIN 2.425,610,12
BITCOIN 2087584-4.09957%
Aydın
21°

KAPALI

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Uğur Dündar: “Yazılı basın, son dönemlerini yaşıyor”

Uğur Dündar: “Yazılı basın, son dönemlerini yaşıyor”

ABONE OL
30 Kasım 2022 00:02
Uğur Dündar: “Yazılı basın, son dönemlerini yaşıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteci Uğur Dündar, katıldığı canlı yayında, Türkiye’deki gazetecilik hakkında değerlendirmede bulunarak, “Gazetecilikten para kazanabilme dönemi yavaş yavaş geride kalıyor. Yazılı basın, bütün dünyada son dönemlerini yaşıyor. Her şey dijitale evrilmeye başladı. Devrim’de dijitalde yapılacak olan devrim” dedi.

Duayen gazeteci Uğur Dündar, Candaş Tolga Işık’ın moderatörlüğünde tv100 ekranlarında yayınlanan ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk oldu. Işık’ın sorularını yanıtlayan Dündar, Candaş Tolga Işık’ın “Uğur Dündar, nasıl gazeteci oldu?” sorusuna, “Hukuk fakültesini de kazanmıştım. Halkın peşinden koşan hukuk adamı olmayı çok düşlüyordum. Hocalarım da bunu destekliyordu. Başarılı olabileceğimi söylemişlerdi. Hukuk fakültesine kaydımı yaptırdım fakat o sırada bir gazetecinin hayatıyla ilgili bir film seyrettim. Dedim benim mesleğim bu: Gazetecilik… Hukukla da bağlantılı… Dolayısıyla ben, gazeteciliğin benim için daha uygun olduğunu düşündüm. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’ne kaydımı yaptırdım. Öğretmenlerimiz çok kıymetliydi. Mesela şehit edilen Abdi İpekçi öğretmenimdi”  yanıtını verdi.

“DEVRİM’DE DİJİTALDE YAPILACAK OLAN DEVRİM”

Türkiye’deki gazetecilik hakkında değerlendirmede bulunan Uğur Dündar, yazılı basının son dönemini yaşadığını ifade etti. Dündar, “Artık sadece gazetecilikten para kazanabilme dönemi yavaş yavaş geride kalıyor. Yazılı basın, bütün dünyada son dönemlerini yaşıyor. Her şey dijitale eğrilmeye başladı. Devrim’de dijitalde yapılacak olan devrim. Artık çok görkemli medya patronu olmaya da gerek yok. Herkes kendi işinin patronu olabiliyor” dedi.

“GENÇ GAZETECİLERİ DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR”

Konuşmasında gençlerin önünü açmaları gerektiğine inandığını belirten Dündar, Candaş Tolga Işık’ın “Bugünkü Türk medyasını nasıl görüyorsunuz?” sorusuna yanıt vererek, “Çok değer verdiğim gazeteciler var. Çok değerli genç meslektaşlarımız var. Ben genç kuşağın çok umut verici ve Uğur Mumcu gazeteciliğinin bugünkü versiyonu olarak değerlendiriyorum. Yani soruşturmacı gazetecilik kulvarında ilerleyen ve çok tehlikeli bir yolculuk yapan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Onları ayrıca desteklememiz gerekiyor. Günümüzde soruşturmacı gazetecilik hakikaten çok zor. Bir nevi ateş dansı, kılıç üzerinde yürümek gibi bir şey” ifadeleri kullandı.

“MEHMET ALİ BİRAND, ALİ KIRCA, REHA MUHTAR”

Dündar, Candaş Tolga Işık’ın “Gözlemlerinize dayanarak tüm zamanlardaki en iyi anchor kimdi?” sorusuna ise, “Mehmet Ali Birand, Reha Muhtar ve Ali Kırca” şeklinde yanıt verdi. Dündar, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Reha Muhtar, gerçekten hem televizyonculuğun en güzel döneminde bunu yaptık hem de çok başarılı habercik örneği sergiledik. Mehmet Ali, haber için yaşayan biriydi. Reha da öyle. Reha birden bire kendisini soyutlamasını kabullenemiyorum. Ali de öyle. Olağanüstü başarılıydı. Mehmet Ali’nin Türkçesi, İngilizcesi kadar rahat değildi, teklerdi ama haberci ustalığı içinde seyirci bunu hoş görürdü. Bunlar efsane isimler.”

Dündar, tv100 ekranlarında sevenleriyle müjdeli haberi de paylaştı. Yeni yılda televizyona döneceğini söyleyen Dündar, “Yeni yılda yeni bir televizyon kanalında… Burası çok güzel mesela…” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.