DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,66-0,07
BITCOIN 2091910-5.45827%
Aydın
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:24

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türkiye’yi ayağa kaldıran skandal video kurgu çıktı: 10 dakika ile savunma

Türkiye’yi ayağa kaldıran skandal video kurgu çıktı: 10 dakika ile savunma

ABONE OL
7 Nisan 2022 09:32
Türkiye’yi ayağa kaldıran skandal video kurgu çıktı: 10 dakika ile savunma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya platformu TikTokta yayınlanan bir video yoğun tepki ile karşılandı. Söz konusu videoda; bir gencin mahalleye hoparlörle ezan sesi dinlettiği görülürken, ezanın iftar vaktinden önce dinletilmesi sebebiyle vatandaşların orucunun bozulduğu yorumları üzerine yoğun tepki yağdı. Polisin olayı gerçekleştiren gençlerin evine gitmesiyle gerçeğin bambaşka olduğu ortaya çıktı. Ziran gençlerin söz konusu videoyu ezandan önce değil ezandan sonra çektikleri telefon kayıt saatiyle ortaya çıktı.

“İFTAR YEMEĞİMİZİ YEDİKTEN SONRA ÇEKTİK”

Paylaşılan videoda elinde ses bombasını balkonun kenarında tutarak telefonundan ezan okunan 17 yaşındaki Erdoğan Kazdal isimli genç, videoyu iftardan 10 dakika sonra çektiklerini ancak sosyal medyada 10 dakika önce yapılmış gibi paylaştığını ifade ederek, “İftarda yemeğimizi yedikten sonra insanlara şaka yapmak amaçlı balkona çıktık. Telefondan ezanı açtık. 18.51’de iftarı açmıştık, 19.02’de biz bu videoyu çekiyorduk. Öylesine şaka amaçlı yapalım dedik olay çok yanlış anlaşıldı. Biz ezan okundu insanlar ‘Bu ne şimdi’ desin diye yaptık ama yanlış anlaşıldı. Çok farklı yerlere gitti konu. Bir belediye başkanı da iftardan önceymiş gibi paylaştı ve bir anda ortalık karıştı. Biz iftardan 10 dakika sonra açtık ama 10 dakika önceymiş gibi paylaştılar” dedi.

“POLİSLER BİZİ UYARDI”

Videonun hızla paylaşılmasının ardından tepkilere neden olduğunu ve polis ekiplerinin de kendilerini uyardığını sözlerine ekleyen Kazdal, “Kızan oldu baya. Ailem evde değildi, köye çıkmıştı. Ne oldu ne den böyle bir şey ettiniz diye kızdılar. Polis geldi, onlar da ‘Neden böyle bir şey yaptınız’ diye sordu bize. Bir anda olayın farklı boyutlara taşındığını anlattık polise. Onlar da uyardılar bizi” şeklinde konuştu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.