DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20787931.55066%
Aydın
18°

AÇIK

13:13

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Didim’de taşınma iddiasına Cengiz’den sert tepki

Didim’de taşınma iddiasına Cengiz’den sert tepki

ABONE OL
12 Ağustos 2023 12:12
Didim’de taşınma iddiasına Cengiz’den sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Cengiz, Didim Esnaf Kefalet’in yerinin Esnaf Odasının yanına taşınmasına sert tepki gösterdi.

Didim Esnaf Odası Başkanı Şerif Erul’un aynı ilçede bulunan ikinci bir esnaf odası olan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın hiçbir görüşünü almadan karar almasının doğru olmadığını belirten Cengiz “Bizim Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi’nde kayıtlı 400’e yakın üyemiz var. Kooperatifin sadece yönetim kurulu kararıyla Esnaf Odası’nın yanına taşınması doğru değil. O zaman bizim odamıza da orada yer versin, 2 oda ve kooperatif aynı binada olsun” sözleriyle sitem etti.

Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Cengiz, yaptığı açıklama ile Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve aynı zamanda Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (EKK) Başkanı Şerif Erul’u hedef aldı. Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin mevcut yerinden, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yanına taşınacağı iddiaları üzerine duruma tepki gösteren Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Cengiz, alınan kararın yanlışlığını dile getirdi.

Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Didim’de sanki tek esnaf odası varmış gibi davranılması hoş değil. Bizde esnaf odasıyız ve hem bizim, hem de Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne kayıtlı 400’e yakın üyemizin de söz söyleme hakkı var. Didim EKK’nın kendi öz malı olan ve geçmiş yıllarda üyelerin katkılarıyla alınan yerden, başka bir yere kiralık olarak taşınması ne derece doğru. Ayrıca her ne kadar seçim vaadi olmuş olsa da, bu kararın sadece kooperatif yönetim kurulunun kararıyla değil, genel kurul gündemine alınıp üyelerin rızası alınarak ve oylanarak adım atılması gerekirdi. Hukuken bir sorun olmayabilir ama burası kimsenin tekelinde olan yerler değil.” dedi.

Didim Esnaf Kefaletin Didim Esnaf Odası’nın yanına taşınma sürecinin kooperatife maddi külfet sağlayacağını da dile getiren Cengiz, “Eğer Esnaf Odası Başkanı hepsini bir yere taşımak istiyorsa Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na da bir yer tahsisi yapsın ve 2 Esnaf Odası ile Esnaf Kefalet Kooperatifi aynı binada hizmet versin. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı yok sayarak karar alması doğru değil. Bizim odamıza kayıtlı olan 400’e yakın üyemiz, aynı zamanda Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne de kayıtlı. Üyelerimizin hakkını savunmak bizim görevimiz. Zaten üyelerin kredi kooperatifindeki işlem için odalardan aldığı sadece 1-2 evrak var. Fakat üyelerin asıl işleri Halk Bankası’nda. Halk Bankası, kooperatifin mevcut yerine sadece 50 metre mesafesine taşınmışken, kooperatifin bankadan uzaklaşarak Esnaf Odası’nın yanına taşınması aşikardır! Buradaki amaç esnafa mı kolaylık sağlamaktır, yoksa başkana mı? Bence kooperatif yerinde kalmalı.” sözleriyle alınan kararı eleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.