DOLAR 32,3789 0.18%
EURO 35,0271 -0.19%
ALTIN 2.324,710,24
BITCOIN 2257774-0.97954%
Aydın
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Esnafa kredi erteleme müjdesi

Esnafa kredi erteleme müjdesi

ABONE OL
21 Şubat 2021 21:43
Esnafa kredi erteleme müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaf ve sanatkarın kredi taksitleriyle ilgili merakla beklediği erteleme şartları Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından açıklandı.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin içinde bulunduğu Covid-19 salgını sebebiyle zarar görmüş olan esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatifimizden 31.12.2020 tarihi ve öncesinde kullanmış oldukları kredi taksitlerinin ertelenmesine ilişkin 2021/3489 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı 04.02.2021 tarih ve 31385 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Söz konusu karar doğrultusunda kooperatifimizden 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesinde kredi kullanmış olan ortaklarımızın 01 Ocak ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında ödenmesi gereken kredi taksitleri, krediye tanımlı faiz oranı üzerinden faiz tahakkuk ettirilerek ve erteleme döneminde tahakkuk edecek taksit, anapara, faiz ve BSMV tutarlarının kalan taksitlere eşit olarak eklenmesi suretiyle ertelenecektir. Ertelemeden yararlanmak isteyen ortaklarımızın kredilerine ait otomatik ödeme talimatları var ise sistem otomatik olarak hesaplarındaki bakiyeleri tahsil edeceğinden, otomatik ödeme talimatlarını iptal ettirmeleri gerekmektedir” dedi.

Kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarın erteleme dönemi boyunca yanındaki çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname imzalaması gerektiğini ifade eden Kubaliç, “Çalışan sayısında azalma tespit edilmesi halinde erteleme iptal olacaktır. Yanında çalışanı bulunduğu halde taahhütname vermeyen ortaklarımızın ise kredi kullanması da söz konusu olmayacaktır. Kredi taksitlerini erteletmek istemeyen ortaklarımızın vade tarihine kadar taksitlerinin tamamını ödemeleri gerekmektedir. Kısmi tahsilat yapmaları söz konusu olmayacaktır. Aksi halde vade tarihinin bitiminde sistem otomatik olarak erteleme yapmış olacaktır. Saygıdeğer ortaklarımızın konuyla ilgili hassasiyetlerini ve anlaşılmayan bir husus olması halinde kooperatifimize uğrayıp ayrıntılı bilgi almalarını önemle rica eder, sevgi ve saygılar sunarız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.