DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20733581.39408%
Aydın
16°

AÇIK

12:51

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Didim EKK’nın taşınmasına ortaklardan başkaldırı

Didim EKK’nın taşınmasına ortaklardan başkaldırı

ABONE OL
12 Ağustos 2023 12:15
Didim EKK’nın taşınmasına ortaklardan başkaldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’nin yerinin taşınmasına bir tepki de kooperatif ortaklarından geldi. Kooperatif ortağı Gökhan Kubaliç, düzenlediği basın toplantısıyla süreci değerlendirerek, “Odanın giderlerinin arttığı, gelirinin düştüğü bu şartlarda Kooperatifin geleceği ile ilgili en ufak bir kaygınız yok mu?” sözleriyle eleştiride bulundu.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’nin yerinin taşınmasına kooperatif ortaklarından tepki geldi. Kooperatif ortakları adına Kooperatif ortağı ve Didimli esnaflardan Gökhan Kubaliç basın toplantısı gerçekleştirdi. Konuyla ilgili de kooperatif ortağı 550 üyeden imza topladıklarını ve ilgili birimlere bunları göndereceklerini de kaydetti.

“CANLI YAYINDAKİ VAATİ BOŞMUYDU?”

Kooperatif ortaklarından Kubaliç, konuşmasında Didim EKK’nın Başkanı Şerif Erul’a da sert sözlerle yüklenerek; “Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin taşınmaması için toplamış olduğumuz imza kampanyasına istinaden 31.07.2023 tarihinde Didim EKK Başkanı sayın Şerif Erul’un üyelerine atmış olduğu mesaj içeriğinde vaat de bulunduğu odaları birleştirme konusuna geriye dönüp bir bakalım. Sayın Başkanın vaadi şuydu; Bir arsa alıp 2-3 katlı bir bina inşaa edip, alt katını Halk Bankasına kiraya verip, diğer katlarda Esnaf Odasını ve Esnaf Kefalet Odasını taşıyıp 3 kurumu bir araya getirmekti. Yerel bir youtube kanalında bunu canlı yayında açıklamıştır. Yani Esnaf Kefalet Odasını kendi mülkünden çıkarıp, Esnaf Odasının yanına kiraya taşımak değildi. Başkan bol keseden atmış olacak ki, baktı bunu yapacak ne arsa ne para var, en iyisi ben Esnaf Kefalet Odasını, Esnaf Odasının yanına taşıyayım ki koltuğumdan birini kaybetmeyim. Tamam da Başkan bu ne acele? 6 senedir Esnaf Odası için bulunduğunuz hangi vaadi yerine getirdiniz ki taşınma işini en önemli sorunmuş gibi algı yaratarak önceliğiniz haline getirdiniz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Kurumlarda Tasarruf Genelgesini hiç mi ciddiye almıyorsunuz?”

“TAŞINMA DERT DEĞİL; ORTAKLAR KREDİ BEKLİYOR”

‘Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin şuan tek derdi taşınması mı?’ diyerek eleştirilerinden bahseden Kubaliç; “Yaklaşık 500 kişiden fazla esnaf 3 aydır kredi bekliyoruz diye feryat ederken, siz esnafın derdine nasıl çare oluruz diye düşüneceğiniz yerde bir an evvel Esnaf Kefalet Odasını taşıma telaşına düştünüz. Derdiniz gerçekten hizmet vermek mi, yoksa kendi menfaatleriniz doğrultusunda mı hareket ediyorsunuz. Bu kararı Yönetim Kuruluyla almanız ne derece doğru. Sayın Başkan, bu benim seçim vaadimdir, aldığım oyla bunu onayladılar diyor. O zaman bu konuyu Mali yada Genel Kurulda gelir/gider tablosuyla, maliyetiyle oylamaya sunarsınız buna yine esnafımız karar verir. neden korkuyorsunuz? Bir diğer konu atılan mesajda, bu taşınmanın esnaflar için kolaylığından bahsediyorsunuz. Esnaf Kefalet Odasının işi her zaman için Halk bankasıyla olup banka da aynı sokağa taşınmış olması, esnafların işini daha da kolaylaştırmaktadır. Kredi çekecek olan esnafın Esnaf Odasından alacağı 2 adet evraktır. Madem Sayın Başkan hizmet vermek istiyor hali hazırda 2 kurum aynı sokakta faaliyet veriyor iken Esnaf Kefalet Odasını uzaklaştıracağına 6 yıldır Başkanlığınızı yürüttüğünüz Esnaf Odasının varsa böyle bir birikimi esnaf Odasını da da aynı sokağa taşıması, 3 kurumunda aynı sokakta hizmet vermesi daha mantıklı değil midir. Yada 2 tane evrakı Esnaf Odası personeli ile getirtebilir buda a ayrı bir hizmet olarak görülebilir. Maksat gerçekten hizmet vermek olduktan sonra çare aranır bahane değil.”

“OLDU BİTTİYE GETİRME ÇABANIZ BOŞA”

Kubaliç açıklamasının devamında; “09 Ağustos 2023 tarihinde Şoförler odası Başkanı Sayın Cengiz’in basın açıklamasına karşı Esnaf kefalet Odasının SMS sisteminden Kooperatif ortaklarına atmış olduğu mesajda “Asıl sorun çok daha mühim. Devletin getirdiği meslek koduna göre limit kısıtlaması nedeniyle bir çok esnafımız mağdur. El ele verip esnafımız için çözüm üretmemiz gerektiğini düşünüyorum” demiş. Peki bende buradan sayın Başkan’a sesleniyorum! Taşınmakla esnafımızın sorunu çözülecek mi? eğer bu yöntemle sorunlar çözülüyorsa hepimiz tüm esnaf iş yerlerimizi taşıyalım. Laf kalabalığı ile oldu bitti ye getirme çabalarınız boşadır. Limitlerin düşmesi demek EKK. gelirinin de düşmesi demek, ne zamana kadar böyle gideceği de bilinmiyor. Odanın giderlerinin arttığı, gelirinin düştüğü bu şartlarda Kooperatifin geleceği ile ilgili en ufak bir kaygınız yok mu. Yönettiğiniz Kurumu edebiyat ile değil matematikle yönetmenizi tavsiye ederim” dedi.

“SEÇİMİ KAZANMA GARANTİN VARMI DA TAŞIYORSUN?”

Makamların kalıcı olduğunu hatırlatan Gökhan Kubaliç; “Diyelim ki tüm toplanan imzalara ve Didim Şoförler Odası’nın da itirazlarına rağmen taşınma işlemi gerçekleşti. Sayın Erul’ un önümüzdeki dönem kazanabileceğinin garantisi var mı? Ola ki kazanamadı gelen yeni yönetim, biz kendi mülkümüze geçmek istiyoruz kira ödemek istemiyoruz derlerse bu yapılan masraflar kimin cebinden çıkmış olacak. Bu işler keyfi keder olmaz. Ticaretin en temel kuralı biraz olsun ileriyi görmektir. Hangi kurum, hangi oluşum olursa olsun bir Başkan kendi menfaatlerini değil başında bulunduğu Kurumun menfaatlerini koruyup kolladığı sürece başarılı olabilir. Unutmayalım ki makamlar kalıcı, kişiler gelip geçicidir.”

“İMZALARI BİRLİĞE VE BÖLGEYE GÖNDERECEĞİZ.”

Kubaliç açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Siz değerli Kooperatif Ortakları; Kooperatifimizin gerek konumu gerekse mimari yapısı olarak Türkiye genelindeki pek çok kooperatiften daha düzenli ve iyi konumdadır. Esnaf Kefalet Odamızın geleceği ve taşınmaması için toplamış olduğumuz imzaları Aydın/Muğla Bölge Birliğine ve Genel Merkeze göndermek üzere hazırlığımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bundan sonraki süreci, imza veren bunca esnafımızı, Başkan çıkarları uğruna görmezden mi gelecek, yoksa bir erdemlik yapıp yanlıştan dönecek mi? Süreci beraber izleyip göreceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.