DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,1042 -0.05%
ALTIN 2.325,630,28
BITCOIN 2277049-1.37165%
Aydın
21°

AÇIK

19:16

AKŞAMA KALAN SÜRE

Kuşadası Belediyesi sponsorluğunda Uluslararası Gastronomi başarısı

Kuşadası Belediyesi sponsorluğunda Uluslararası Gastronomi başarısı

ABONE OL
28 Kasım 2022 13:55
Kuşadası Belediyesi sponsorluğunda Uluslararası Gastronomi başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşadası Belediyesi’nin altın sponsorluğunda kenti temsilen mutfak sanatları konusunda dünyanın iki büyük yarışmasından biri olan Luxemburg Dünya Aşçılık Sanatları Kupası’na katılan Dünya Gastronomi Enstitüsü Türkiye Delegesi ve Gastronomi Derneği Başkanı Emrah Köksal Sezgin ve ekibi, yarışmada 26 madalya ve 5 diploma kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Gastronomi Derneği Başkanı Emrah Köksal Sezgin, kendilerine destek olan Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti.

Luxemburg’da 26-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı için oldukça önemli olan Luxemburg Dünya Aşçılık Sanatları Kupası’na Anadolu Aşçılar Federasyonu’nu temsilen katılan Kuşadası merkezli Gastronomi Derneği, 2 gün boyunca toplam 31 eserle yarışarak 9’u altın, 10’u gümüş, 7’si bronz olmak üzere toplam 26 madalya ve 5 diploma kazandı. Gastronomi Derneği Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yardımcısı Şef Tülay Onbul’un Kuşadası’nı temsil ettiği yarışmaya 125’ten fazla ülke ve 3 binin üzerinde şef katıldı. Türkiye’yi temsilen 32 şef, 4 kişilik teknik kadro ve 2 şef yardımcısının yer aldığı yarışma Türk mutfağının tanıtımına büyük katkı sağladı. 

Emrah Köksal Zengin

“ALTIN YÜREKLİ BAŞKANA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”         

Gastronomi Derneği Başkanı Emrah Köksal Zengin, sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı paylaşarak Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkürlerini iletti. Sezgin paylaşımında, “4 yılda bir gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük iki yarışmasından biri olan Luxemburg Culinary World Cup (Luxemburg Aşçılık Sanatları Dünya Kupası) yarışmasına Gastronomi Derneği olarak ülkemizi, Kuşadamızı ve federasyonumuz ANFEDORG ( Anadolu Aşçılar Federasyonu)’u temsilen katılıyoruz. Bu yolda bizleri yalnız bırakmayan Kuşadası Belediyesi’ne, altın yürekli Başkan Ömer Günel’e ve Başkan Yardımcımız Oğuzhan Turan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok çalıştık, çok emek sarf ettik ve bayrağımızı en yüksekten dalgalandırıp döneceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.