DOLAR 32,4876 -0.19%
EURO 34,7565 -0.33%
ALTIN 2.421,29-0,35
BITCOIN 21679320.69238%
Aydın
28°

AÇIK

16:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yağışlar Didimli zeytin üreticisini sevindirdi

Yağışlar Didimli zeytin üreticisini sevindirdi

ABONE OL
8 Kasım 2022 20:26
Yağışlar Didimli zeytin üreticisini sevindirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim’de beklenen yağmurların etkili olması zeytin üreticisini mutlu ederken, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım yağışların sofralık zeytine olumlu etki yapacağını ifade etti.

Ege Bölgesinde beklenen yağışlar etkili olmaya başladı. Uzun süredir yağış bekleyen Didimli zeytin üreticisinin şiddetli yağmurun ardından yüzü güldü. Yağışların zeytine olan etkisini değerlendiren Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım “Yağmuru çok bekledik geç de olsa geldi. Zeytinlere direk etkisi yok ama yeşil kalanlara etkisi olacak. Yağlanmaya olumsuz etkisi olur. Su çok da fazla katkı sağlamıyor. Yağışların sofralık zeytine etkisi olur su ama yağ oranlarımız şu an güzel” dedi.

“FİYATLAR BU SENE YÜKSEK OLACAK”

İspanya ve İtalya’da rekoltenin düşük olması sebebiyle bu yıl zeytin ve zeytinyağı fiyatlarının yüksek olacağını belirten Yıldırım “Bizim ilçemizde yağda rekolte yüksek ama sofralıkta düşük. Zeytinyağı fiyatları yüksek çünkü İspanya ve İtalya’da zeytin yok. İhracatımız artacağından yağlık zeytin fiyatları yüksek; bu anlamda bizim pazarımız var. Ayrıca Rusya pazarı da açık ve sadece bizim ülkemizden ürün alıyor. Yağ fiyatları yükselecek. Fabrikalarda alışlar 70 TL satışlar 80 ila 120 arasında oluyor. Erken hasat ve soğuk sıkımlar 150 TL civarında ama bu tip tahminler doğru değil, umudumuz çiftçimizin bu yıl yüzü gülecek” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.