DOLAR 32,3193 0.21%
EURO 35,1339 0%
ALTIN 2.295,180,79
BITCOIN 22872210.82683%
Aydın
24°

KAPALI

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Didim’deki ören yerleri Unesco Dünya Kültür Mirası listesine eklenecek

Didim’deki ören yerleri Unesco Dünya Kültür Mirası listesine eklenecek

ABONE OL
6 Kasım 2022 12:26
Didim’deki ören yerleri Unesco Dünya Kültür Mirası listesine eklenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Ticaret Odası (DTO) Didim’deki Ören yerlerinin Unesco Dünya Kültür Mirası listesine eklenmesi konusunu yeniden gündemine aldı.

Didim Apollon Tapınağı ve Milet Ören Yerinin Unesco Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için Didim Ticaret Odasınca geçmiş yıllarda başlatılan çalışmanın yeniden canlandırılması ve sağlıklı bir şekilde sürdürülerek sonuca ulaşması için girişimlerde bulunulacak. İlk olarak Milet Müze Müdürü Baran Aydın’ı Yönetim Kurulu Toplantısına davet eden Ticaret Odası Yönetimi ören yerlerinin bugünkü durumu, atılması gereken adımlar, UNESCO miras listesi için taahhütte bulunulacak koruma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Aydın, ayrıca daha önce görev yaptığı yerlerde bu konu hakkında yaptıkları çalışmalardan bilgiler aktardı.
Baran Aydın’a davetlerine icabet ettiği ve yaptığı bilgilendirme için teşekkür eden Başkan Erbaş, ilçenin sağlıklı ve doğru adımlarla süreci yönetmesi için kurumların iş birliğine ihtiyaç olduğunu, bir sonraki adımda da ilgili kurumlar ile bir araya gelerek konuyu değerlendirmek istediklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.