DOLAR 32,3684 0.15%
EURO 34,9779 -0.3%
ALTIN 2.323,900,20
BITCOIN 22800170.39872%
Aydın
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Didim Belediyesi’nde zam sevinci

Didim Belediyesi’nde zam sevinci

ABONE OL
3 Ağustos 2022 09:38
Didim Belediyesi’nde zam sevinci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Belediyesi ve DİSK/Genel-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen ek protokol ile Didim Belediyesi personellerine yüzde 42 zam yapıldı. Belediyede en düşük maaş 6 bin 835 TL oldu.

Didim Belediyesi ile DİSK/Genel-İş Sendikası arasında işçi maaşları için ek protokol imzalandı. 2022 yılı Ocak ayında yapılan zammın ardından gerçekleştirilen ikinci düzenleme ile belediye çalışanlarına yüzde 42’lik bir zam daha yapıldı. Düzenlemeye göre Didim Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 6 bin 835 TL’ye yükseldi.

BAŞKAN ATABAY İŞÇİNİN SESİNİ DUYDU

Yetkili sendika DİSK/Genel-İş ve Didim Belediyesi arasında belirlenen yüzde 42’lik zam, ek protokolün imzalanması öncesinde sendika üyeleri arasında onaya sunuldu. Belediye işçileri tarafından yüzde 99 oranında onaylanan zam miktarı, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay tarafından imzalandı. Gerçekleştirilen imza törenine sendika temsilcileri ile DİSK/Genel-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş da katıldı. İşçilerin hakkını enflasyona karşı koruyan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a ve Didim Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Kocabaş, “Arkadaşlarımızın tamamı toplu sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ettiler. Bizler de tüm işçilerimiz adına başkanımıza ve Didim Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ederiz. Bu ülkeyi bu hale getiren bizler değiliz fakat bu yükün altından beraber kalkmaktan, bu taşın altına beraber elimizi koymaktan bizler onur duyuyoruz. Bir kez daha başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız başkanım” dedi.

BAŞKAN ATABAY: İŞÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Didim’i daha güzel bir kent haline getirmek için var gücüyle çalışan Didim Belediyesi personellerinin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Başkan Atabay, süreci hızla çözüme ulaştırmakta desteklerini esirgemeyen sendika yetkililerine teşekkür etti. Başkan Atabay, “Sizlere teşekkür ederim, gayet olumlu ve kısa bir süreç içerisinde çözüme ulaştık. Sene başında yaptığımız toplu sözleşmeden mutluyduk fakat memleketimizin hali o zamanlarda çok daha iyiydi. Dayanışma böyle zamanlarda gerekiyor, belediyemiz Didim Belediyesi, gelirimiz ve giderimiz, harcamalarımız belli, halka karşı sorumluluklarımız var ama tabii ki bunu hep beraber yapacağız. Önemli olan kentimiz için çalışan insanların bugününü, yarınını, akşamını düşünmemesi, ne olacak kaygısı olmaması. Elimizde ne varsa, kanunlarında çizdiği çerçeveler içerisinde, paylaşmak durumundayız. Bizler her zaman için yan yana duruyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.