DOLAR 32,3975 0.17%
EURO 35,0279 -0.18%
ALTIN 2.329,090,45
BITCOIN 22939492.8008%
Aydın
19°

AÇIK

05:32

SABAHA KALAN SÜRE

Atabay: “Turizmciler 2022’de rahat nefes alacak”

Atabay: “Turizmciler 2022’de rahat nefes alacak”

ABONE OL
23 Nisan 2022 13:48
Atabay: “Turizmciler 2022’de rahat nefes alacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 yaz sezonuyla ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “2022 sezonunda turizmciler çok mutlu olacaktır.” dedi.

Didim’de 2022 yaz sezonu için turizmciler, işletmeler ve esnaf çalışmalarını sıklaştırırken, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay yaz sezonuyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Başkan Atabay, 2022 sezonu için şimdiden çok iyi bir satış oranı olduğunu belirterek pandeminin azalması ve önlemlerin hafifletilmesiyle 2022 sezonunda Didim’deki turizmcilerin rahat bir nefes alacağını belirtti. Başkan Atabay, yaptığı açıklamada, “Avrupa’da insanlar 2 yıldır tatil yapmıyorlar. Türkiye’de çok önemli bir talep var. Rusya ve Ukrayna konusu sıkıntılı. Didim’de çok fazla Rus ve Ukraynalı turist olmadığı için çok etkilenmeyecektir. Antalya’ya gelemeyecek olan Rus turistin yerine hem iç turistin hem de Avrupa’dan fiyat kırarak, turistleri çekebileceği öngörüsü var ama özellikle İngiliz turist alıştığı yerden vazgeçmez ve rezervasyonlar çok erkenden yapıldı. Rezervasyonu Didim’den Antalya’ya kaydırmak kolay gibi görünse de kimsenin tercih ettiği bir şey değil. Çok hassas yapılan planlar bunlar. Transfer, uçak gibi rezerveleri de var. Çok kolay değişecek bir şey değil. Tüm Dünya’yı etkileyen bir olay olmadığı sürece 2022 sezonunda tüm turizmcilerin mutlu olacaklarını düşünüyorum. Turizmciler, bu sezonda nefes alacaktır. 2 yıl boşluktan sonra yeterli değil tabi ama nefes olacaktır. Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin Türkiye’yi ve Didim’i tercih etmesi yatırımcılar anlamında gayrimenkul sektörünü ve esnaflarımız için çok önemli bir girdi sağlayacaktır. Şu an için görünen turizmde sisli, puslu, bulutlu bir hava yok.” dedi.

“YATIRIMCILARDAN TALEP VAR”

Başkan Atabay, turizmcilerin arz ve taleplerin eşit bir şekilde sağlamasının önemini vurgulayarak, “Yatak sayısının kontrollü ve kademeli artması önemli. İstediğiniz kadar pazarlama yapın. Talep olur, arz olmazsa turist sayısını artıramazsınız. Sayıya çok da takılmamak gerekiyor. Nitelik ve nicelik sayısı da önemli. Gelen turistin nitelikli olması da çok önemli. Gelen turist, Türkiye’nin değerlerini, kültürünü, folklorunu gibi farklılarını görmek istemeli ama şu an ki sistem buna yol vermiyor. Antalyalı otel işletmecileri ve yatırımcılarından Didim’e büyük talep var. 2 yıl boyunca pandemi bu yatırımları durdurdu ama toparlama süreci geçireceğiz ve yatırımcıların bu düşüncelerini realize edeceklerini düşünüyoruz. Evvelden beri gelen çok istekli yatırımcılar var. Didim’de 3 otelin sıkıntısı vardı. Bir tanesi mülkiyet el değiştirerek çözüldü. Diğer iki tanesi de kiralanmıştı. Otelleri kiralayanların Rus turist getiren bir firmaydı. Rusya’da yaşanan olumsuzluklar sonucu sanıyorum ki bu yıl otellerini açmayacaklar.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.