DOLAR 32,3139 0.19%
EURO 35,0732 -0.18%
ALTIN 2.277,740,02
BITCOIN 22753680.97959%
Aydın
17°

PARÇALI BULUTLU

13:21

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Muğla Milas Belediyesi’nden sıfır atık tesisi

Muğla Milas Belediyesi’nden sıfır atık tesisi

ABONE OL
20 Nisan 2022 00:18
Muğla Milas Belediyesi’nden sıfır atık tesisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milas Belediyesi gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına çalışmalarına başladı. Büyük öneme sahip geri dönüşüm kültürünün kent genelinde yaygınlaşması için çaba sarf eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Sıfır Atık Merkezi’nin kurulumu için çalışmalara başlandığını aktardı.

MUĞLA (İGFA)- Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince Milas Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Milas’a bağlı Burgaz Mahallesi’nde kurulacak olan Sıfır Atık Merkezi ile birlikte kent genelinde bulunan çöpler ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak. 1 Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin temel atma işlemleri başladı. Tesisin yapımının tamamlanmasıyla birlikte, 14 grupta ayrı ayrı biriktirilen atıklar, geri dönüşüme veya bertarafa gönderilmesi amacıyla atık getirme merkezine teslim edilecek ve bu sayede çevrenin korunması ve geri dönüşüme katkı sağlanacak.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’a son derece önemli bir tesis kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Tokat, “Milas’ımızda geri dönüşüme ve çevrenin korunmasına yönelik önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Sıfır Atık Yönetmeliği gereği Burgaz Mahallemizde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizin temelini attık. Milas Belediyemize bağlı ilgili tüm müdürlüklerimiz çalışmalarına aralıksız devam ettiğimiz merkezimizin inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Milas’ımıza çok önemli bir tesisi kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.