DOLAR 32,5118 -0.1%
EURO 34,9570 0.32%
ALTIN 2.434,520,49
BITCOIN 2082726-3.8232%
Aydın
24°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Nazilli’de restoranda patlama: 7 ölü

Nazilli’de restoranda patlama: 7 ölü

ABONE OL
30 Aralık 2022 19:46
Nazilli’de restoranda patlama: 7 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan ünlü bir dönerci zincirinin şubesinde patlama meydana geldi. Restoranın mutfak bölümünde meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 5 kişi yaralandı.

Olay, Nazilli ilçesindeki Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri olaya kısa sürede müdaha etti. Yangın kontrol altına alındı. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırıldı. İlk belirlemelere göre, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 1’i ağır 5 yaralı olduğu bildirildi. Öte yandan patlama sırasında içeride bulunan 2 kişinin restoranın 2’nci katından atlayıp, kurtulduğu öğrenildi.

VALİ: TÜP DEĞİŞİMİ SIRASINDA PATLAMA OLDU

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, olayın 15.30 sıralarında gerçekleştiğini söyledi. Aksoy, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında yaşanan kaçak sonrası patlamanın olduğunu söyledi. Aksoy, “İşletmede çalışan bir kişinin verdiği bilgilere göre, tüp değişimi sırasında yaşanan kaçak nedeniyle bir patlama meydana geliyor. Biri ağır 5 yaralımız var. Malesef 7 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Son durum bu.” ifadelerini kullandı.

“5 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir”

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “20 Aralık 2022 günü saat 15.30 sularında ilçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesinde bulunan iş yerinde tüp değişimi sırasında meydana gelen tüp patlaması sonucu 7 kişinin öldüğü, 1’i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olayla ilgili sorumlu olduğu düşünülen 5 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi, ilçe halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının patlama hakkında adli soruşturma başlattığını ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini, olayın bütün yönleriyle soruşturulacağını kaydeden Bozdağ, “Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır. Rabbimiz, insanımıza ve ülkemize böylesine acı hadiseleri bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

‘Kendimizi zor attık dışarı’

Olayda hafif şekilde yaralanarak Nazilli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 24 yaşındaki restoran çalışanı Merve Bayar, yaşadığı korku dolu anları anlatarak, tüpün kaçak yaptığını, ne olduğunu anlamadıklarını ifade etti. Bayar, şöyle konuştu: “Kendimizi dışarıya zor attık. Her şey 1 dakika içerisinde oldu. Tüp değişimi esnasında oldu. Bir anda alev aldı, patladı. Hepimiz ocaktaydık. Patlama da orada oldu. Bir anda olduğu için hiçbir şeyin farkında değildik, kendimizi zor attık dışarı.”

Olay yerinden görüntüler;

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.