DOLAR 32,3918 0.21%
EURO 35,0848 -0.08%
ALTIN 2.325,370,27
BITCOIN 2278908-1.08969%
Aydın
24°

AÇIK

19:38

AKŞAMA KALAN SÜRE

İzmir Selçuk’ta ‘JES’e karşı direnen köylüler kazandı

İzmir Selçuk’ta ‘JES’e karşı direnen köylüler kazandı

ABONE OL
20 Nisan 2022 00:24
İzmir Selçuk’ta ‘JES’e karşı direnen köylüler kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Efes Selçuk’un Havutçulu Köyü’nde yapılması planlanan jeotermal kaynak arama projesine karşı yürütülen direnişte yerel mahkeme ÇED olumlu raporunu iptal etti. Mahkemeden çıkan kararla Havutçulu’da yapılması planlanan projeye karşılık Efes Selçuk Belediyesi tarafından açılan davada projenin tarım arazilerine zarar vereceği sebebiyle ÇED olumlu raporu iptal edildi.

İZMİR (İGFA)– Mahkemeden çıkan karar sonrası Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Havutçulu’da köylülerle bir araya geldi. 2020 yılında başlayan süreci değerlendiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan iki yıl önce Havutçulu halkıyla birlikte başlamış olduğumuz JES istemiyoruz mücadelemiz bugün itibariyle ilk derece mahkemesinden almış olduğumuz tebligat dahilinde olumlu sonuçlanmıştır. Bu sayede JES’lere ilişkin bilirkişi raporları doğrultusunda ÇED raporunun olumlu olması reddedilmiştir. Bu şekilde ilk aşamayı hem halk ile hem muhtarlarımız ile birlikte hem de belediyemiz ile birlikte hareket ederek olumlu sonuçlandırdık.

Bundan sonra da JES’ lere ilişkin bakış açımız da doğru yerde olmadığı sürece aynı şekilde olacak. Topraklarımız için, zeytinimiz için, incirimiz için topraklarımızın korunması adına bir arada mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda hem muhtarımıza hem de bizimle birlikte aynı görüşü savunan Havutçulu halkına, çevredeki tüm köy halklarına ve sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyoruz. Belediyemizin açmış olduğu davanın ilk derece mahkemesi olumlu olarak sonuçlanmıştır” dedi.

Gelinen noktada JES’LERE karşı hep birlikte direnerek olumlu sonuç elde edildiğini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Çok net bir şekilde bu projenin hayata geçmesi halinde tarım arazilerinin zarar göreceği, incirlerin, zeytinlerin ve toprağın zarar göreceğine karar verildi. Yani Efes Selçuk Belediyesi açmış olduğu davayı kazandı. Bu mücadelenin kazanılmasında en büyük etken de sizin o gün burada eylem yapıp o toplantının yapılmasına izin vermediğini sonrasında da bizimle birlikte direnmenizin sonucudur. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Havutçulu Mahallesi Muhtarı Remzi Eryılmaz karar ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sayın Başkanımıza ve ÇED ile ilgili dava sürecinde her zaman bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.