DOLAR 32,3784 0.18%
EURO 35,0591 -0.07%
ALTIN 2.323,830,20
BITCOIN 2271658-0.23214%
Aydın
24°

AÇIK

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Didim Taşburun balıkçılarından barınağı kiralama talebi

Didim Taşburun balıkçılarından barınağı kiralama talebi

ABONE OL
14 Nisan 2022 14:53
Didim Taşburun balıkçılarından barınağı kiralama talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim’de faaliyet gösteren Akköy Su Ürünleri Kooperatifi, Taşburun Balıkçı Barınağı’nın kendilerine kiralanması konusunda başvuruda bulundu.

Taşburun Balıkçı Barınağı’nın mevcut durumu ve kooperatifin özelliğinin anlatıldığı açıklamada, “1973 yılında kurulan, Didim’in en eski su ürünleri kooperatifi olan Akköy Su Ürünleri Kooperatifi olarak, son günlerde basında ve kamuoyunda da gündeme gelen Taşburun Balıkçı Barınağı’nda yaşadığımız sorunlar ve barınağın kiralanmasına ilişkin son güncel durumu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Taşburun Balıkçı Barınağı’nın gerçek sahipleri olarak bizler ekmeğini denizden çıkaran yerel balıkçılarız. Yıllardır bize barınak olan Taşburun Limanı’nı, son yıllarda Didim Taşburun’da giderek sayıları artan Su Ürünleri Yetiştiricilerine ait Balık Çiftlikleri ile birlikte kullanıyoruz” ifadeleri yer aldı.

“İHTİYACA CEVAP VEREMEYECEĞİ AÇIKTIR”

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Büyük Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonların Taşburun Limanı önünde yıllar içinde birikmesi nedeniyle mevcut durumda limanın sadece yüzde 15’i kullanılabilmektedir. Geri kalan yüzde 85’lik kısım ise atıl durumdadır. Yerel balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricileri, limanın yüzde 15’lik kısmında sıkışmış bir durumda faaliyetlerini sürdürmeye çalışmaktadır. Önümüzdeki süreçte balık çiftliklerinin mevcut üretim kapasitesinin üç katına çıkarılarak, üretim havuzlarının sayısının arttırılması planlandığı da göz önüne alındığında; Taşburun Limanı’nın bu ihtiyaca cevap veremeyeceği çok açıktır.”

BALIK ÇİFTLİKLERİ İHALEYE TALİP

Açıklamada, şu şekilde sonlandırıldı: “Kapasite ve kullanıma ilişkin bu sorunlar yaşanırken; aynı zamanda Taşburun Balıkçı Barınağı’nın kiralanmasına ilişkin süreç devam etmektedir. Son günlerde barınağın kiralanması için ihaleye çıkılacağı konuşulmaktadır. Balık çiftliklerinin sahibi olan Su Ürünleri Yetiştiricileri, Taşburun Balıkçı Barınağı’nın tüm işletme haklarını ihale yoluyla almaya taliptir. Su ürünleri yetiştiricilerinin sahip oldukları ekonomik güç karşısında kooperatifimizin temsil ettiği yerel ve küçük ölçekli balıkçı üyelerimiz limanın kullanımı konusunda kısa ve uzun vadede mağdur olacağı endişesini taşımaktayız. Bu nedenle; kooperatifimiz, Taşburun Balıkçı Barınağı’nın gerçek sahibi olan üyelerimizin haklarını korumak ve Didim’in en önemli limanlarından biri olan bu limanın özelleştirilmemesi için ilgili kanun ve yönetmeliklerden gelen hakkını kullanarak; 12/04/2022 tarihinde Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurarak; kooperatifimiz adına kiralama talebinde bulunmuştur. Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün yerel balıkçılığın yaşatılması ve desteklenmesi konusundaki duyarlılığına inanıyor ve güveniyoruz. Telafisi mümkün olmayan mağduriyetlerin yaşanmaması için kooperatifimizin kiralama talebine en kısa sürede olumlu yanıt verileceği kanısındayız. Taşburun Balıkçı Barınağı’nın kiralanmasına ilişkin talep dilekçemiz bilgilerinize sunulmuştur. İlgili tüm kurum ve kuruluşları ve Didim kamuoyunu bu haklı talebimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.