DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20758650.92729%
Aydın
14°

HAFİF YAĞMUR

04:55

SABAHA KALAN SÜRE

Didim’de turizmciler yine sorunlarını görüştü

Didim’de turizmciler yine sorunlarını görüştü

ABONE OL
7 Nisan 2022 15:09
Didim’de turizmciler yine sorunlarını görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim’de yaklaşan turizm sezonu öncesinde ilçe protokolünün katılımıyla turizm değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Turizm Derneği’ndeki toplantıya Didim İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim İlçe Jandarma Komutanı M.Gani Solak, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu, Kültür Turizm Müdürlüğü Didim Turizm birim temsilcisi Nilüfer Kıpır, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ile turizmciler katıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Şentürk 2022 yaz dönemiyle ilgili öngörülerde bulunarak ilçede turizm sektöründe yaşanan sorunları dile getirdi ve sorunların çözümü noktasında ortak adım atılması gerekliliğine dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, konuşmasında turizm bölgesi olan Antalya’nın Manavgat ilçesinde görev yaptığını hatırlatarak, “Didimli işletmecilerin biraz kolaya kaçtıklarını, eylül ayında işletmelerini kapatarak mayıs sonuna kadar açmamalarının gelir kaybına neden oluyor. Devlet sezonda gerekli teşvikler ile turizmcilere, işletme sahiplerine cazip teşviklerde bulunuyorlar ancak çalışılmayan dönemde de böyle destek vermesini bekleyemeyiz. Her şey dâhil sistem dışında sağlık, kültür spor turizmi konusunda reklam, tanıtım çalışmaları yapılırsa resmi yatak sayısı 24 bin civarı olan otelleri doldurmamamız mümkün değil. Sezonun Eylül’de değil de Kasım’a kadar uzatılmalı. Yaşlı turizmi de değerlendirilmeli. Bu anlamda Didim’in doğası, havası ve iklim özellikleriyle farklı turizm destinasyonları ile öne çıkabilir.” dedi.

Toplantıya katılan işletmeciler ise ses ve gürültü yönetmeliğinde yaşanılan sıkıntılar, personeli sıkıntısı, elektrik başta olmak üzere bir çok giderde yaşanan artışların etkisi ile yaşadıkları sorunları dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.