DOLAR 32,4540 -0.11%
EURO 34,7976 -0.53%
ALTIN 2.501,920,26
BITCOIN 20697180.91801%
Aydın
22°

AÇIK

16:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Didim Ticaret Odası, Almanya ile yeni iş bağlantıları kurmaya devam ediyor

Didim Ticaret Odası, Almanya ile yeni iş bağlantıları kurmaya devam ediyor

ABONE OL
5 Nisan 2022 23:11
Didim Ticaret Odası, Almanya ile yeni iş bağlantıları kurmaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Ticaret Odası, uluslararası ticaret bağlantıları sağlamak ve üyelerine yeni iş fırsatları oluşturmak üzere Almanya’da Hannover Sanayi ve Ticaret Odası ile bir araya geldi. Görüşmelere Türkiye sorumlu Müdürü Bayan Beate Rausch ve Uluslararası Bölüm sorumlusu Bay Tilman Brunner katıldı.  

Görüşmelerde iki Ticaret Odası arasında olabilecek ortaklaşa çalışmalar değerlendirildi. Turizm, Emlak-İnşaat ve tarım sektörünün ele alındığı görüşmelerde ortaklaşa bir proje grubu oluşturulmasına karar verildi. 150 bin üyesi olan Hannover Sanayi ve Ticaret Odasını pandemiden bu yana ziyaret eden ilk yabancı heyetin Didim Ticaret Odası olduğunu ve bundan dolayı da çok memnuniyetlerini ifade eden Hannover Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri, Üyeleri arasında Türk kökenli birçok iş insanı bulunduğunun altını çizdi. Bilhassa Tarım ve Gıda sektörü üzerinde çalışmaları yoğunlaştırabileceklerini belirten temsilciler bu konuda Didim’i pilot bölge olarak çalışmalarına ortak edebileceklerini açıkladılar.  

Didim Ticaret Odası heyetine Başkanlık eden Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, pandemiden bu yana ilk yurt dışı temaslarını yaptıklarını, Hannover Sanayi ve Ticaret Odasının Didim heyetini kabul etmesinden memnuniyetini ifade etti. Didim’in turizm, inşaat ve tarım sektöründe geldiği noktaya dikkat çekti. Yatırımcı için önemli fırsatlar sunan Didim’in tarım konusunda, zeytin ve zeytin yağı üretiminde iddialı olduğunu, Aydın ilinin de Türkiye genelinde en önemli tarım kentlerinde olduğunu vurguladı. Hannover Sanayi ve Ticaret Odasını Didim’e davet etti.  

Hannover Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcileri Davetten dolayı memnuniyetini ifade etti. Oluşturulacak çalışma grubunda davetin de değerlendirilmesinde mutabık kalındı.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.