DOLAR 32,5932 0.34%
EURO 34,7171 -0.18%
ALTIN 2.522,651,56
BITCOIN 1960551-1.91016%
Aydın
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Didim Ticaret Odası “Sektörel Gelişim Stratejileri” projesine başlıyor

Didim Ticaret Odası “Sektörel Gelişim Stratejileri” projesine başlıyor

ABONE OL
30 Mart 2022 13:32
Didim Ticaret Odası “Sektörel Gelişim Stratejileri” projesine başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla ve Yönetim Kurulu Üyesi Celal Gümüş Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit’i ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Erbaş, Kaymakam Yiğit’e hazırlıklarına başladıkları “Didim Sektörel Gelişim Stratejileri” projesi hakkında da bilgiler verdi. Didim’in turizm yatırımına uygun alanları, tarım arazileri ve ikinci konutlara olan talep ile turizm, tarım ve inşaat sektörlerinde yatırım potansiyeli yüksek bir bölge olduğunun, gelinen noktada; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcilerinin katılım ve katkıları ile kentin geleceği açısından bir projeksiyon geliştirmeye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Erbaş, Didim Ticaret Odasının İlçemizin gelişimi, ekonomimize yön veren ana sektörlerde sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme için Turizm, Kentleşme, tarım ve tarıma dayalı endüstri alanında akademik bir çalışmanın gerekliliğine inanarak çalışmalarına başladığını, yaptıkları görüşmelerde projenin TOBB Ekonomi ve teknoloji Üniversitesi ile yapılmasına karar verdiklerini söyledi.  Erbaş, “Didim’in geleceğinde söz sahibi olan Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve ilgili tüm tarafların katkıları ve katılımı, projemizin amacına ulaşması ve sahiplenilmesi açısından hayati önemdedir” dedi. 

Çalışma kapsamında Didim için bugüne kadar hazırlanan ilgili konulardaki planlarının inceleneceğini, Kamu Kurumları, STK’lar ile mevcut ve geleceğe ilişkin planlarının analiz edileceğini, Her bir sektör için ayrı ayrı olmak üzere, ilgili sektörleri temsil eden kişilerden oluşacak geniş katılımlı çalıştay / arama konferanslarının düzenlenerek, gelişme stratejilerine temel teşkil edecek analizlerin yapılacağını anlatan Erbaş, “Üç sektörün gelişme stratejilerini içeren proje raporunun sunulması ile raporlama çalışması tamamlanacaktır, raporlarımız karar alıcılar ve yatırımcılar için yol gösterici olacaktır” diye konuştu.   

Kaymakam Yiğit ise yapılacak projenin Didim için önemli bir adım olacağını ifade ederek başarılar diledi. 1-3 Nisan tarihleri arasında Almanya Hamburg’da katılacakları Home2 gayrimenkul fuarının hazırlıklarını da anlatan Ticaret Odası Yönetimi, yapacakları ikili görüşmeler hakkında bilgiler verdi. 

Mayıs ayı içerisinde turizm yatırımcılarını ilçemizde misafir ederek Didim hakkında bilgilendirmeler yapmak ve yatırım imkanlarını anlatmak istediklerini ifade eden Başkan Hilmi Erbaş, EMİTT Turizm Fuarında ziyaret ettikleri turizm yatırımcıları ile konuyu görüştüklerini ve memnuniyetle karşılandıklarını söyledi. Didim Belediye Başkanı ve İl Kültür Turizm Müdürü’nde de çalışmayı anlattıklarını ve onların da fikri olumlu karşıladıklarını ifade eden Erbaş, Almanya dönüşü kurumlarla Kaymakamlık öncülüğünde bir araya gelerek programın detaylarını belirlemek istediklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Atilla da Didim’in turizmde markalaşması için Otel markalarının Didim’de yatırım yapmasının önemli olduğunu ifade etti. Kaymakam Yiğit, İl Kültür Turizm Müdürü ile konuyu değerlendirdikten sonra bir toplantıda bir araya gelebileceklerini söyledi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.