DOLAR 32,3154 0.19%
EURO 35,1547 0.06%
ALTIN 2.295,350,80
BITCOIN 22895261.03463%
Aydın
24°

KAPALI

19:37

AKŞAMA KALAN SÜRE

Çetindoğan’dan Didim’deki odalara ziyaret

Çetindoğan’dan Didim’deki odalara ziyaret

ABONE OL
30 Mart 2022 14:46
Çetindoğan’dan Didim’deki odalara ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, Didim’de oda başkalarını ziyaret edip, 15 Mayıs’ta yapılacak birlik seçimlerinde destek istedi. Çetindoğan, 2 dönem yaptığı görevini sürdürmek istediğini belirterek “Biz esnafımızın yanında onların sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

15 Mayıs’ta yapılacak olan AYESOB başkanlık seçimleri kapsamında Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, Başkan Vekili Kamil Tavil ve Birlik Genel Sekreteri Mustafa Çağlayan, Didim’de iki odayı ziyaret etti. Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Çetindoğan, ardından Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ve yönetim kuruluna ziyarette bulundu.

“ODALAR İÇİN YASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART; YETKİ VERİLMELİ”

Ziyaretlerde konuşan Birlik Başkanı Çetindoğan 3 Mart’ta başlayan oda seçimlerinin 27 Mart’ta sona erdiğini ve 82 Odanın seçimlerini tamamladıklarını söyledi. Seçim sürecinde 9’u kendi isteğiyle bırakan oda başkanları olmak üzere 22 odanın başkanlarının değiştiğini hatırlatarak “Güzel bir seçim süreci geçirdik. Seçim öncesinde ise hepimizin bildiği gibi bir pandemi dönemi yaşandı; en fazla etkilenen kesim esnaflarımız oldu. O dönem zorlu geçti. Biz bu anlamda yapılması gerekenleri dile getirdik. Ayrıca odaların gelişebilmesi noktasında yasa değişikliğine ihtiyaç var; bunu dile getirdik ama bir türlü bu yasal değişiklik olmadı. Kurumsallaşma önemli; bazı odalarımız bunu yaptı ama yapamayanlarda var. Üyelerimiz bu anlamda odalar ne iş yapar, ne işe yarıyorsunuz diyerek serzenişte bulunuyorlar. Biz de bu anlamda yasal değişiklikler için üst birliklere sorunları iletip, Bakanlığa iletmeleri noktasında görüşmelerimizi yapıyoruz.” dedi.

“BİZ PROFESYONELİZ”

Birlik Başkanı Çetindoğan üyelerinin haklarını savunma noktasında adım attıklarını, sorunları dile getirdiklerini, gerek siyasi gerekse yerel yönetimler noktasında karşı karşıya da kaldıklarını hatırlatarak “Biz esnafımızın sorunlarını anlatmaya devam edeceğiz. Biz bu işi yeni yapmıyoruz. Profesyonel olarak bu işi yapıyoruz. Seçimlerde bize yetki verirlerse biz yine bu işi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Benim bu dönem de aday olma hakkım var. Diğer birliklerde ve federasyonlarda bu şekilde seçimi kazanıp görevine devam eden arkadaşlarımız var. Biz de bu hakkımızı kullanacağız. İyi bir yönetim ve dengeli bir yönetim kurulu oluşturuyoruz. Didim’deki odalarımızı da yanımızda görmek istiyoruz.” dedi.

Oda Başkanları Erul ve Cengiz ise ziyaretlerinden dolayı Çetindoğan’a teşekkür ederek, seçim çalışmalarında başarılar diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.