DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Aydın
28°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü Didim’de kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü Didim’de kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Didim’de düzenlenen törenle kutlandı. Törende "İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Doğru ve Güzel Okuma" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ABONE OL
14 Mart 2022 17:35
İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü Didim’de kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Didim’de düzenlenen törenle kutlandı. Törende “İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Doğru ve Güzel Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Didim Kaymakamlığı tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen törene Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Çıplak, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Jandarma Komutanı M. Gani Solak, ilçe protokolü ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Yenihisar Anadolu Lisesi Müdürü Remzi Devrim, törende yaptığı konuşmada, “Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını kararlılığını “Hayal ile yoktur alkış verişim, her ne demişsem görüp de söylemişim” diyerek abideleştiren Mehmet Akif, her yıl 12 Mart tarihi İstiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü olarak kutlanır. İstiklal Marşı’nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır.” dedi.

Törende, ilçede düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Doğru ve Güzel Okuma’ yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşı’nı okumaları esnasında duygusal anlar yaşandı. Zeybek gösterisinin ardından sahnelenen ‘İstiklal Yolunda’ adlı oratoryo gösterisi ise büyük beğeni topladı. Tören sonunda ilçe protokolü, ‘İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Doğru ve Güzel Okuma’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.