DOLAR 32,6019 0.38%
EURO 34,7817 0.1%
ALTIN 2.496,360,50
BITCOIN 20252132.10947%
Aydın
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Didim’de “geleceğin şefleri” yarıştı

Didim’de “geleceğin şefleri” yarıştı

ABONE OL
11 Mart 2022 11:00
Didim’de “geleceğin şefleri” yarıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim’de ortaokullar düzeyinde “geleceğin şefleri” yarışması gerçekleştirildi. 6 ortaokulun katıldığı yarışmada hünkar beğendi yemeğini en iyi yapan öğrencilere hediyeler verildi.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde ilçe genelindeki ortaokullar arasında “geleceğin şefleri” yarışması düzenlendi. Yarışmaya 6 ortaokul katılırken, 6 okulun 3 kişilik ekibi Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfağında yarışma yemeği olarak seçilen “hünkar beğendi” yemeğini hazırladı. Okul öğretmenleri ve öğrencilerinin de zaman zaman yardımcı olduğu yemeklerin hazırlanmasının ardından Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün, yarışmanın amacının meslek liselerinin öneminin ortaya çıkartılması olduğunu ifade ederek, “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitiminin amaçları; genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yeniliklerde Mesleki Teknik Eğitimin önemi göz ardı edilemez. Bilim ve teknolojideki gelişmelerle birlikte hızla gelişen endüstrimizin ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim kurumları eğitim ve öğretim vermektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında en büyük görev Mesleki Eğitime düşmektedir. Didim ilçemizde ilk defa düzenlenen genç şefler yemek yarışmasına katılarak bizleri onurlandırdıkları için kurumum adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

TÜM OKULLARA HEDİYELER VERİLDİ

Konuşmanın ardından otel aşçılarının da içinde olduğu 5 kişilik jüri değerlendirmesini yaptı. Değerlendirme esnasında halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Jürinin değerlendirmesinin ardından yarışmanın birincisi Cumhuriyet Ortaokulu olurken, Selçuk Özsoy Ortaokulu ikinci, Gazi Ortaokulu ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm okullara hediyeler verildi. Ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.