DOLAR 32,4630 0.43%
EURO 35,1333 -0.09%
ALTIN 2.325,200,25
BITCOIN 22931261.88918%
Aydın
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kumaştan Hayaller Aydın’da umuda elçilik ediyor

Kumaştan Hayaller Aydın’da umuda elçilik ediyor

ABONE OL
16 Aralık 2022 15:56
Kumaştan Hayaller Aydın’da umuda elçilik ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DeFacto, hem çevresel hem de toplumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayan Kumaştan Hayaller projesi kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile DeFacto’nun üretim fazlası kumaşları Aydın Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanarak ürün haline getirilecek ve DeFacto mağazalarında satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelir ise kanser hastası çocukların tedavisine destek amacıyla bağışlanacak.

Ekosisteme saygılı üretim yanında topluma ve geleceğe çok yönlü fayda sunma hedefi ile yola çıkan DeFacto, sürdürülebilirliğin birçok alanına dikkat çekmek adına 2018 yılında başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Kumaştan Hayaller” ile umuda elçilik ediyor. Türkiye genelinde yayılmaya devam eden, gençleri desteklerken döngüsel ekonomi, ileri dönüşüm gibi sürdürülebilirliğe katkı sağlayan projenin yeni durağı ise Aydın oldu.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un katılımıyla gerçekleşen törende imzalanan protokol kapsamında DeFacto’nun üretim fazlası kumaşları Aydın’daki Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönderilecek. Bu kumaşlar kullanılarak tasarımı ve üretimi meslek lisesi öğrencileri tarafından yapılan ve DeFacto mağazalarında satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelir ise KAÇUV’a (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) bağışlanacak.

10 bin kg atık kumaş kullanıldı

Kumaştan Hayaller projesi kapsamında bugüne kadar 93 okulla protokol imzalayarak yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşıldı. “Kumaştan Hayaller” Projesi ile DeFacto, 2018 yılından bu yana gönderdiği yaklaşık 10 bin kg kumaşla elde edilen ürün satışından kanser hastası çocukların tedavisinde kullanılmak üzere 20 bin TL değerinde katkı sağladı.

DeFacto hakkında:
2005 yılında kurulan DeFacto, global moda markası olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 500’ü aşkın mağazada tüketiciyle buluşan DeFacto, online operasyonlarıyla birlikte online fiziksel olarak 93 ülkede varlık göstermektedir. Hazır giyim sektörünün öncüleri arasında yer alan DeFacto, global bir moda markası olmakla birlikte aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. DeFacto Teknoloji çatısı altında 300’ü aşkın kişiden oluşan developer takımı ile omni-channel teknolojilerinin altyapılarını üretmektedir. 2019 yılında dünya genelinde bir ilke imza atarak oluşturduğu Akıllı Mağaza’yı takiben, fiziki ve dijital perakende deneyimini birlikte sunan fijitalleşme stratejisinin çıktısı DeFacto Fijital Mağaza konseptini hayata geçirmiştir. Tüketici talep ve beklentileri doğrultusunda hareket eden marka, DeFacto COOOL, DeFacto FİT, DeFacto Modest, DeFacto LIFE, DF Plus, Fall in Love alt markalarını dünyanın dört bir yanındaki müşterileriyle buluşturmuştur. DeFacto aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni baz alarak Global Compact ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı ve Better Cotton Initiative üyesi olarak hem toplumsal hem de çevre alanındaki taahhütlerini kararlılıkla yerine getirmektedir. Marka 2022 yılında 6. Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaşmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.