DOLAR 32,5549 0.16%
EURO 34,9338 -0.22%
ALTIN 2.439,180,14
BITCOIN 21036270.77709%
Aydın
19°

AÇIK

04:46

SABAHA KALAN SÜRE

Avukat Feyza Altun, 8 Mart’ta Kuşadalı kadınlarla buluştu

Avukat Feyza Altun, 8 Mart’ta Kuşadalı kadınlarla buluştu

Kuşadası Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İbramaki Sanat Galerisi’nde söyleşi düzenlendi.

ABONE OL
8 Mart 2022 20:56
Avukat Feyza Altun, 8 Mart’ta Kuşadalı kadınlarla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşadası Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İbramaki Sanat Galerisi’nde söyleşi düzenlendi. Avukat Feyza Altun’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşide İstanbul Sözleşmesi’nin aile yapısını bozduğuna yönelik iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

İbramaki Sanat Galerisi,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadın hakları savunucusu Avukat Feyza Altun’u ağırladı. İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen söyleşiye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Günel ile çok sayıda Kuşadalı kadın katıldı. Söyleşide, İstanbul sözleşmesinde yer alan maddelerin hem kadını hem aileyi koruduğuna dikkat çeken Altun, “Sözleşme, temelinde hukuki ya da biyolojik bağ olup olmadığına bakılmaksızın aynı evde yaşayan partnerlerin, evli kişilerin, eski eşlerin ve kız çocuklarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasını hedef almaktadır. Toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim temelli ayrımcılığa son vermeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesinin, aile yapısını bozduğu iddia bile edilemez” dedi.

 “İLKELİ VE TEMİZ SİYASETE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’nin ilkeli ve temiz siyasete ihtiyacı olduğuna da vurgu yapan Altun, “Nereye giderseniz gidin bir liyakatsizlik var. Temiz bir toplum ve ülke için temiz siyasetçilere ihtiyaç var. Ayrıca Sosyal medyayı dikkatli kullanmak gerekiyor. Paylaşımlarımdan dolayı defalarca davalık oldum. Günümüzde sosyal medya çok büyük bir güç. İktidar sahipleri sosyal medyadan korkuyor. Bir dönem sosyal medya için belirli kuralların getirilmesi gündeme geldi. Ancak başaramadılar” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Avukat Feyza Altun, Kuşadalı kadınlar için ‘Kadının Erki’, ‘Kadının Fenni’ ve ‘Sınırda Üç Kadın’ isimli kitaplarını imzaladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.