DOLAR 32,3442 0.28%
EURO 35,1431 -0.01%
ALTIN 2.308,681,38
BITCOIN 22894422.9906%
Aydın
17°

KAPALI

20:53

YATSIYA KALAN SÜRE

Didim’de barış güvercini 26. kez havalandı

Didim’de barış güvercini 26. kez havalandı

ABONE OL
24 Mart 2024 00:43
Didim’de barış güvercini 26. kez havalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim 26.Barış Şenlikleri, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Didim Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında, Altınkum Yalı Caddesinden Aytepe Barış Heykelinin olduğu yere kadar kortej gerçekleştirildi.

Marşlar ve şarkılar eşliğinde Yalı Caddesi boyunca yürüyen vatandaşlar, hep bir ağızdan barış sloganları attı. Kortejin ardından Aytepe Barış Heykeli önünde Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP betonred Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Barış Meşalesi yakıldı. Etkinlikler kapsamında barış meşalesinin yakılmasının ardından Moğollor konseri gerçekleştirdi. Türk Rock dünyasının efsane gruplarından Moğolların canlı performansı Didimlileri hayran bırakırken, vatandaşlar konser boyunca keyifli dakikalar geçirdi. 1 Eylül Barış Şenliklerinin etkinlikleri, Servet Ekmen’in sahne performansı ile sona erdi.

“BARIŞTAN ÖTE HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

Konserin öncesinde konuşma yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay; “Sevgili Didimliler, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa şu an için en güzel şiir barıştır diyor şair. Bugün Türkiye, Orta doğuda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh diye bu felsefede kurduğu laik ve özgür demokratik Cumhuriyeti ilelebet muhafaza edecek ve yaşatacaktır. Barıştan öte hiçbir şey yoktur. Barış, Barış inadına barış. Hepinizin 1 Eylül Dünya Barış gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“DİDİM DEMEK BARIŞ DEMEK”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de “Değerli arkadaşlar her zaman söylüyorum Didim demek Türkiye demek. Didim demek barış demek, Didim Demek özgürlük demek. Hepinizin dünya barış gününü kutluyorum. Bu karanlıklar bir gün son bulacak. Herkes barış diyecek. Demokrasi diyecek özgürlük diyecek. Bu karanlıkları birlikte aşacağız, birlikte başaracağız. İnadına barış, inadına demokrasi, inadına özgürlük diyeceğiz ve demeye devam edeceğiz” dedi.

“BARIŞ ŞİARI DİDİM’DEN YÜKSELİYOR”

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise “Bugün her 1 Eylül’de olduğu gibi barış şiarı, barış sözü, barış çağrısı, Türkiye’nin dört bir yanı ile beraber Didim’den yine yükselmeye devam ediyor. Dünya barış gününüz kutlu olsun. Değerli arkadaşlar yurtta barış dünyada barış sözü ile emperyalizmi topraklarından tarihin en büyük savaşı ile milli mücadele ile attıktan sonra, barışı en önemli hedef koyabilme büyüklüğünü bu topraklar ve bu topraklarda yetişen Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihi örnek olarak gösterdi. Biz barışı biliriz, Barışı kazanmak için mücadelenin ne olduğunu da bilen bir milletiz. Bu topraklara barışı ilelebet getirmek için yaşamları boyunca mücadele eden başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün barış sevdalılarına saygılarımız minnetlerimizi yüreklerimizi açarak ifade edeceğiz. Dünya barış gününüz kutlu olsun. Barış dolu gelecek hepimizin olsun” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.