DOLAR 32,4187 -0.18%
EURO 34,8315 -0.19%
ALTIN 2.498,600,58
BITCOIN 20728290.3968%
Aydın
14°

HAFİF YAĞMUR

04:57

SABAHA KALAN SÜRE

Apollon Tapınağı’nın simgeleri restore ediliyor

Apollon Tapınağı’nın simgeleri restore ediliyor

ABONE OL
10 Ağustos 2021 19:50
Apollon Tapınağı’nın simgeleri restore ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim’de bulunan binlerce yıllık Apollon Tapınağı’nın simgesi olan üç sütün üzerinde, Alman Kazı heyetince restorasyon çalışmalarına başlandı.
M.Ö 6. yy’da Yunanlılar tarafından yapılan ve en büyük 3. tapınak konumunda olan Didim’deki binlerce yıllık Apollon Tapınağı’nda yeniden restorasyon çalışmalarına başlandı. Hisar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği tapınağın simgelerinden olan üç sütünun, kazı çalışmalarını yürüten Alman kazı heyetince restorasyonuna başlandı.

TAPINAK ZİYARETE AÇIK
Kazı Başkanı Helga Bumke öncülüğünde ve Bakanlık Temsilcisi Fatma Sipahioğlu gözetiminde çalışmalara başlandı. Tapınağın simgesi konumundaki sütunlara iskele kurulmak suretiyle çalışmalara başlanırken çalışmalar kapsamında sütunlardan düşen parçaların yerine konularak aslına uygun şekilde yeniden restorasyonunun yapılacağı öğrenildi. Çalışmaların 1 aylık sürede devam edeceği bilgisi alınırken, çalışmalar sürmesine rağmen tapınağın ziyarete açık olduğu öğrenildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.