DOLAR 32,5913 0.35%
EURO 34,8653 0.36%
ALTIN 2.490,300,25
BITCOIN 21171904.59795%
Aydın
21°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Didim Garajı eski günlerini arıyor

Didim Garajı eski günlerini arıyor

ABONE OL
13 Haziran 2021 12:56
Didim Garajı eski günlerini arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Haziran itibariyle koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli olarak normalleşme adımları yeniden atılmaya başlanırken, turistik ilçelerdeki hareketin en önemli mekanı olan garajlar boş kaldı.
Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de şoför esnafı eski günleri arıyor. Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, “Beklentilerin çok altındayız. Her geçen gün artan maliyetler şoför esnafının belini büktü.” dedi.

DURGUNLUK HAKİM

1 Haziran itibariyle ülke genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli olarak normalleşme adımları yeniden başladı. Bu kapsamda ulaşım anlamında da bazı kısıtlamaların kalkmasına rağmen yaz sezonunun başladığı bu günlerde turistik ilçelerdeki otogarlar eski günlerini arıyor. Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de ise otogar eski günlerini ararken şoför esnafı da yolcu bulamamaktan şikayetçi. Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, normalleşme adımları sonrasındaki şoför esnafının durumuyla ilgili değerlendirmesinde, “1 Haziran’da kısmen normalleşme adımları atıldı ama bizim camiamızdaki beklentilerimiz bu sene çok altında kaldı. Şoför esnafının beklentisi ise kısa sürede tam açılmanın sağlanmasıdır. Pandemiden dolayı artık vatandaşlar otobüslerle yolculuk yapmayı eskisi kadar tercih etmiyor. Kişisel araçlarıyla yolculuk revaçta ama bizim bu süreçte giderlerimiz artmakta ve üzerimizdeki yük çok fazla. Akaryakıt, personel, SGK gibi giderler şoför esnafını olumsuz etkiliyor. Ayrıca yüzde 50 yolcu taşıma durumu da az olan işlerimizi daha da azaltıyor.” dedi.
Başkan Cengiz, Didim’de beklenen hareketliliğin olmadığını ve garajın eski günlerini aradığını kaydederek, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin dolmuş esnafına yönelik süreçte yaptığı destek ve katkıların devam etmesi gerektiğini de dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.