DOLAR 32,5599 0.13%
EURO 34,8789 0.6%
ALTIN 2.428,85-0,15
BITCOIN 21660850.90069%
Aydın
24°

KAPALI

20:00

AKŞAMA KALAN SÜRE

Didim’de 14 plaj ve 1 marinada mavi bayrak dalgalanacak

Didim’de 14 plaj ve 1 marinada mavi bayrak dalgalanacak

ABONE OL
1 Haziran 2021 21:06
Didim’de 14 plaj ve 1 marinada mavi bayrak dalgalanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi açıklandı. Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2021 yılında mavi bayrak almaya hak kazananların listesi belirlendi. Bu yıl Türkiye’de 519 plaj, 22 marina, 6 bireysel yat ve bu yıl ilk kez 10 turizm teknesi Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Aydın’ın turistik kentlerinden birisi olan tarihi, doğası ve havası ile öne çıkan Didim, 14 Plaj, 1 marina mavi bayrağı sahibi oldu. Mavi Bayrak almaya hak kazanan marina ve plajların listesi şu şekilde verildi. Didim Belediyesi Akbük Halk Plajı, The Holiday Resort Hotel, Asteria Venüs, Asteria Zeus, Venosa Beach Resort& SPA, Adrina Beach Resort & Convention Centre, Didim Belediyesi Oteller Önü Halk Plajı, Didim Beach Resort, Didim Belediyesi Altınkum Halk Plajı, Didim Belediyesi 3.Koy Halk Plajı, Aquasis De Luxe Resort & Spa, Büyük Anadolu Didim Resort, Club Tarhan, Didim Belediyesi Tavşanburnu Tabiat Parkı ile birlikte 14 Plaj, Didim D- Marin ile birlikte 1 Marina’da mavi bayrak dalgalanacak.

TÜRKİYE 3. SIRADA

Mavi Bayrak Programı, merkezi Danimarka Kopenhag’ta Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda Dünyada 49 ülkede uygulanan Uluslararası Mavi Bayrak Jürisinin belirlemelerine göre, Türkiye plaj sayısı ile yine Dünya 3.’sü oldu. İlk sırada İspanya, ikinci sırada Yunanistan yer alıyor. Türkiye’nin arkasından 4. sırada İtalya ve ardından 5. sırada Fransa yer alıyor.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, “Tarihi, doğası ve havası ile öne çıkan kentimizde mavi bayraklı plajların varlığını turizmin ilerlemesi ve gelişmesi açısında oldukça önemli, bu tür öğeler ilçenin gelişmesi ve ilerlemesine katkı sağlıyor. Çevre, sağlık ve hijyen koşullarının en üst seviyede tutulduğu bu dönem içerisinde plaj ve donanımlarının temizliği, can güvenliği ve çevre yönetimine dair pek çok kriteri barındırması, tüm bu kriterlerin denetim altında tutulması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.