DOLAR 32,5971 0.29%
EURO 34,7503 -0.04%
ALTIN 2.491,850,31
BITCOIN 20642953.77343%
Aydın
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

Didim’de örnek sera gezildi, yeni projelerin ipuçları verildi

Didim’de örnek sera gezildi, yeni projelerin ipuçları verildi

ABONE OL
22 Nisan 2021 00:00
Didim’de örnek sera gezildi, yeni projelerin ipuçları verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Belediyesi’nin Akköy Kocabahçe Aromatik Bitkiler Serası’nda gazetecilerle buluşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, seranın birçok kurumun dikkatini çekmesinden memnun olduklarını kaydetti. Atabay, seranın kapasitesini artırmak için 74 dönümlük başka bir alanın daha sera olarak düzenlenebileceğini belirtti.

Didim Belediyesinin Akköy Mahallesinde bulunan Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Serası’nı gezen Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, serayla ilgili basın mensuplarına yeni bilgiler verdi. Başkan Atabay’a Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, Öznür Gündoğdu ve Zeynel Şener ile bazı birim müdürleri eşlik etti. Başkan Atabay, serada üretilen uçucu yağların örneklerini gönderdikleri Avusturya ve İsviçre’den sipariş aldıklarını ancak salgın sebeplerinden dolayı görüşme ve sözleşme aşamasına geçemediklerini belirtti. Atabay, bu girişimin kar amacından çok örnek teşkil etmesi bakımından önemli olduğunu belirerek yerel üreticilerin de seradan bilgi alarak bitki çeşitliliğini değiştirmeyi düşündüğünü söyledi.

YATIRIMLARIN ARTMASI BEKLENİYOR

Geçtiğimiz gün yatırım için kekik dikimi yapan yabancı uyruklu bir yatırımcının bu girişiminin de memnuniyet verici olduğunu belirten Atabay, bu tür yatırımların daha da armasını beklediklerini belirtti. Atabay, istihdam konusunda da belediye iştiraklerinin başarılı sınav verdiğini, zarar etmeden devam edebildiğini vurguladı.

DİGEM VE AMFİ TİYATROYA BAŞLAYACAK

Başkan Atabay, belediyenin yeni proje ve çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtlayarak Didim Gençlik Merkezi (DİGEM) ihalesinin tamamlandığını, üst katı düğün ve nikah salonu alt katlarında da gençlere her türlü sosyal aktivite ve kurs olanağı sağlayacak üniteler olduğunu belirtti. Amfi tiyatronun ihalesi sonrası inşaatına başlanılıp 2022 sezonuna yetişeceğini kaydeden Başkan Atabay, bu bölge için otopark çözümleri için de projeler yaptıklarını belirtti. Merkez parktaki düğün salonun taşınmasının ardından aynı yere büyük ve kapsamlı bir kütüphane yapılacağını aktaran Atabay, ayrıca Akköy’de de kamulaştırılan bir mekanda Türkiye’nin en büyük köy kütüphanelerinden birisini oluşturacaklarını aktardı.

BİSİKLET YOLU ÇALIŞMASI

65 km’lik bisiklet yolu projesinin güzergahı konusunda UKAME ile güzergah çalışmasını bitirdiklerini ve projeye etap etap başlanacağını belirten Atabay, otogar ile ilgili olarak AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile iki kez görüştüklerini ve her anlamıyla birlikte bir çalışmaya başladıklarını, mera alanı olmasından kaynaklı pürüzlerin giderilmesinin ardından Büyükşehir tarafından trafiği şehir dışına taşıyacak bir alanda terminale başlanacağını ve Aydın Büyükşehir tarafından Didim halkına armağan olarak yapılacağını kaydetti. Atabay ayrıca Kültür Merkezi’nin de proje aşamasının tamamlandığını,

haziran ayı gibi ihale aşamasına gelebileceğini belirterek bu yatırımların Didim’in karakterine uygun imal edileceğini de belirtti.

“13 NOKTADA YOL ÇALIŞMASI VAR”

Didim Belediyesi yol ve kaldırım ekiplerinin Didim’in 13 noktasında çalışma yaptıklarını, 200 bin metrekare yol ve kaldırım çalışması planlandığını kaydeden Atabay, 70 bin metrekaresinin Akbük’te gerçekleşeceğini, çalışmaları hızlandırmak için de Aydın Büyükşehir’den makine ve araç desteği aldıklarını söyledi.

“MANASTIR KOYU’NDAKİ PROJELERDEN ENDİŞELİYİZ”

Özelleştirme İdaresine devredilen Manastır Koyu mevkiindeki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ilgili endişelerini Turizm Bakanı ile görüştüğünü, bakanlığın Didim için düşündüğü turizm projelerine uygun olmaması konusunda endişelerini dile getirdiğini belirten Atabay, şehir halkıyla sahil şeridinin ilişiğini çekebilecek bir projenin uygun olmadığını, bu bölgede çok katlı yatırımlar yerine tatil köyü formunda projeler üretilmesini ve bu bölgenin turizm bölgesi olmasından dolayı bu bölgeye proje yapacak makamın Turizm Bakanlığı olması gerektiğini belirterek konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde geniş bir açıklama yapacaklarını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.