DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20797452.82012%
Aydın
13°

HAFİF YAĞMUR

13:15

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Cengiz: “Taşımacı esnafımızın fiyat tarifelerine iyileştirme yapılması kaçınılmazdır”

Cengiz: “Taşımacı esnafımızın fiyat tarifelerine iyileştirme yapılması kaçınılmazdır”

ABONE OL
6 Nisan 2021 11:14
Cengiz: “Taşımacı esnafımızın fiyat tarifelerine iyileştirme yapılması kaçınılmazdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Cengiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle toplu yolcu taşımacılığı yapan minibüsçü, taksici ve servisçi esnafının çok zor duruma düştüğünü belirterek, 21 aydır aynı fiyat tarifesi ile hizmet vermeye çalışan şoför esnafı için bulundukları zam talebinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmesini istedi.

Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, yaptığı açıklamada, Didim’de taşımacılık hizmeti veren şoför esnafına en son 2019 yılının Haziran ayında zam verildiğini belirterek, “Son iki yılda ülkemiz genelinde maliyetler çok yükseldi. Taşımacı esnafımızın ana gider kalemleri olan akaryakıt, yedek parça, vergi, sigorta, vize ve personel maliyetleri her geçen gün arttı. Bunun yanında son 1 yıldır pandemiden dolayı koltuk kapasitesinin düşmesi, ayakta yolcu alınmaması ve vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanmaya olan taleplerinin azalması nedeniyle esnafımız oldukça sıkıntıya düştü” dedi. Geçen yıl Mart ayından bu yana yaşadıkları pandemi sürecinde minibüsçü esnafının İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu tedbirler kapsamında tam kapasite çalışamadığını ifade eden Cengiz, “Pandemi sürecinde gelirlerinin azalmasına rağmen şoför esnafımız, kamu hizmeti yapmaları neticesi ve halka hizmet bilinciyle yolcu taşımacılığını zararına rağmen sürdürdü. Ancak esnafımızın bu işi devam ettirebilme gücü azalmıştır” diye konuştu.

Taşımacı esnafının ayakta kalabilmesi için bu dönemde desteklenmesinin son derece önemli bir husus olduğunu kaydeden Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, “Esnafımıza en son 2019 yılının Haziran ayında zam verildi. 21 aydır yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hizmetlerini aksatmadan sürdüren şoför esnafımıza teşekkür ediyorum. Esnafımızın ayakta kalabilmesi ve yolcu taşımacılığı hizmetini devam ettirebilmesi için fiyat tarifelerinde iyileştirme yapılması kaçınılmazdır. Toplu taşıma, taksi ve servisçi esnafımız adına çok olumlu olacak zam talebimizin önümüzdeki günlerde yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kurulu toplantısında değerlendirilip, yeni fiyat tarifesinin bir an önce çıkarılmasını istiyoruz. Taleplerimiz göz önünde tutulursa ulaşım sektöründe hizmet veren esnafımız ayakta kalabilir, aksi durumda birçok şoför esnafı kontak kapatmak zorunda kalacaktır” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.