DOLAR 32,4730 0.18%
EURO 34,5597 0.17%
ALTIN 2.474,53-0,33
BITCOIN 2054427-5.05624%
Aydın
17°

AÇIK

13:16

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vegan yaşam felsefesinin yayılması ve hayvan özgürlüğü mücadelesinin artması amacıyla, insanlık tarihinde doğa bilimleri konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Tales’in şehri Didim’de, 2017 yılından beri Tarihi Apollon Tapınağı’nın hemen yanında düzenlenen, Türkiye’nin ilk Vegan Festivali Didim Vegfest bu yıl 28-29-30 Mayıs tarihlerinde “Didim VegFest Online” adı altında dijital olarak düzenlenecek.

Dünyada beslenme şekli olarak her geçen gün daha da yaygınlaşan veganlık, özünde bunun çok daha ötesinde bir felsefeye dayanıyor. Hayvan sömürüsüne ve türcülüğe karşı olarak ortaya çıkan veganlık etik sebepler, çevresel etkileri ve sağlıklı beslenme gibi sebepler dolayısı ile daha yoğun desteklenen bir hareket haline gelmiş durumda.

Dünyada veganlık giderek daha fazla kabul görüyor. Şu an dünya nüfusunun % 11 ila 12’si vegan/ vejeteryan olarak besleniyor. Türkiye’de net bir sayı olmamakla birlikte her geçen gün farkına varılan ve bu konuda bireysel ve örgütsel adımların atıldığı bir pozisyonda.

TÜRKİYE’NİN İLK VEGAN DOSTU KENTİ DİDİM

Didim 3 senedir düzenlediği festivalle r işle vegan dostu kent olma yolunda ilk adımlarını attı. Bununla birlikte Didim Belediyesi bazı kararlarla bu yönde ilerlemeye başladı. Etkinliklerde havai fişek kullanımını iptal eden belediye iştiraki olduğu etkinliklerde de havai fişek kullanılmasını istemiyor. Aynı zamanda Didim’de fayton kullanımı da belediye tarafından engellenmiş durumda.

TÜRKİYE’NİN İLK “DENEYSİZ” BELEDİYESİ

Bunun yanı sıra Didim Belediyesi, belediyenin korumakla yükümlü olduğu hayvanları hiçbir şekilde denek olarak laboratuvarlara göndermeyeceğine yönelik bir karar çıkardı. Karara göre, belediye sokak ve barınaklarında yaşayan hiçbir hayvan, hayvan deneylerinde kullanılmak amacıyla hayvan deneyi yapan laboratuvarlara verilmeyecek. Bu karar ile birlikte Didim Belediyesi Türkiye’nin ilk deneysiz belediyesi olup, diğer belediyelere de örnek teşkil etmeyi hedefliyor.

BAŞKAN ATABAY, “BU YIL EVLERİNİZE KONUK OLACAĞIZ”

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan pandemi nedeniyle geçen yıl festivalimizi düzenleyemedik. Her türlü canlılığa ve doğaya bütünüyle saygı duyan bu felsefeyi 3 yıl boyunca düzenlediğimiz festivallerimiz ile önce Türkiye’ye, ardından avrupa ve dünya’ya tanıtmayı başardık. Azmimizden bir şey kaybetmedik. Yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, bizlere destek olacağınıza inancımız sonsuz. Bizler de bu felsefe’nin yayılmasına ve artmasına daima yardımcı olacak, dayanışma ile birlikteliğimizi perçinleyeceğiz. Bu yıl 28-29-30 Mayıs tarihlerinde Didim VegFest Online ile evlerinize konuk oluyoruz. Vegan Dostu, İyi Yaşam Kenti Didim’den tüm Vegan dostlarımıza, Didim halkı adına sevgi ve saygılarımı yolluyorum.

DİDİM VEGFEST ONLİNE’DA NELER OLACAK?

28-29-30 Mayıs Tarihlerinde VegFest’in dijital yayın kanallarında prömiyer’i yapılacak Didim VegFest, söyleşiler, atölyeler, konserler ve canlı yayınlar ile, pandemi sürecinde internet üzerinden içerik takip etme alışkanlığı gittikçe artan kullanıcılar ile birlikte çok geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Aynı zamanda İngilizce altyazı desteği ile yapılacak yayın, vegan yaşam felsefesine uluslararası bir katkı sağlamak ve gelecek yıllarda bu felsefeye daha fazla dikkat çekmek amacıyla hazırlanıyor.

Vegfest’te bazı panelistler şu şekilde,

Zülal Kalkandelen

Oben Budak

Tuğçe Maderanti

Sezgin İnceel

Yusuf Emre Yalçın

Ayşegül Atman

Pınar Sevginer

Elida Zerri

Dr. Suat Erus

Sercan Akduman

Cihan Baltepe

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.