DOLAR 32,5430 0.08%
EURO 34,8710 0.58%
ALTIN 2.430,49-0,08
BITCOIN 21634650.0528%
Aydın
27°

KAPALI

04:50

SABAHA KALAN SÜRE

Didim Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzaladı

Didim Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzaladı

ABONE OL
31 Mart 2021 10:56
Didim Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilimsel ve teknik iş birliği yapmak, hizmetlerin daha verimli ve hızlı olmasını sağlamak amacı ile Didim Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası arasında protokol imzalandı.

Didim Belediyesi başkanlık makamında imzalanan protokole Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı Özlenen Alcı katıldı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve Didim Belediyesi arasında imzalanan protokolle birlikte tüm çalışmalar kamu ve toplum yararı çerçevesinde yaşama geçirilecek.

HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK.

Protokolle birlikte, proje müellifliği üstlenecek mühendisin; ilgili meslek odasına kayıtlı olma ve üyeliğinin sona ermesi durumunu, Büro tescillerinin yapılmış olma durumunu, Süreli ve süresiz kısıtlılığı bulunup/bulunmadığı, Fenni mesuliyet üstlenecek mimar/mühendisin 30.000 m sınırının ve Şantiye Şefliği üstlenecek mimar/mühendisin 5 adet ve/veya 30.000m sınırının aşılıp aşılmadığı denetlenecek. İlgili mevzuatlarca proje müellifliği, fenni mesuliyet ve şantiye şefliği üstlenemeyecek olan mensuplarının faaliyetine mani olacaktır. Böylelikle bu üyelerinin mal sahiplerine müteahhitlere ve belediyeye vereceği maddi/manevi zararı önleyecek, meslektaşları arasında haksız rekabetin önüne geçilecek.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Mühendisler odası ile imzalamış olduğumuz protokolün hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.