DOLAR 32,5964 0.34%
EURO 34,8353 0.21%
ALTIN 2.505,340,85
BITCOIN 20902421.5276%
Aydın
14°

HAFİF YAĞMUR

04:57

SABAHA KALAN SÜRE

Didim’e ekospor, çadır ve karavan turizmi müjdesi

Didim’e ekospor, çadır ve karavan turizmi müjdesi

ABONE OL
19 Mart 2021 10:25
Didim’e ekospor, çadır ve karavan turizmi müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Didim Kaymakamlığı’nın paydaş olarak Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) alternatif turizm altyapısı mali destek programı kapsamında yaptığı “Didim EkoSpor Turizmi, Çadır ve Karavan Parkı” isimli projesi, GEKA tarafından kabul edilerek hibe desteği almaya uygun görüldü.

GEKA tarafından 2020 yılı alternatif turizm altyapı mali destek programı küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik asil listesine TR32/20/TUR2/0010 referans numaralı “Didim EkoSpor Turizm Çadır ve Karavan Parkı Projesi” kabul edildi. Proje, Didim şehir imar planlarında spor tesisi tahsisli Didim Atatürk Stadyumu ve kapalı spor salonunu da içine alan 2192 Ada 1 Parsel’deki 111.572 metrekarelik alanda gerçekleşecek. Hazırlanan proje Didim’de spor turizminin zeminini oluşturup gençlere yeni bir alan kazandırmak, alternatif turizm potansiyelinin harekete geçirilerek, bölgede konaklama yapan ziyaretçi sayısının ve ortalama konaklama sürelerinin artırılmasını hedefliyor.

Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğü ile Didim Kaymakamlığı’nın paydaşı olduğu proje kapsamında spora yönelik, zepline, tırmanma duvarı, tenis kortu, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları gibi sportif alanlar bulunacak. Gelen ziyaretçilerin kişisel çadırlarını kurabilecekleri ve karavanlarını park edebilecekleri kamp alanının da bulunacağı öngörülen projede yöre halkının kendi yaptıkları yöresel ürünleri sergileyerek ziyaretçilere satış yapabilmeleri ve böylece Didim halkına maddi kazanç sağlanması amaçlanıyor. Yaz, kış faaliyet gösterecek olan proje ile Aydın’daki kısıtlı alternatif turizme yeni bir vizyon katılması da planlanıyor.

‘’AYDIN’DAKİ ALTERNATİF TURİZME YENİ BİR VİZYON KATACAKTIR’’

Kabul edilen proje hakkında konuşan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, “20 Kasım 2020 tarihinde başvuru yaptığımız ”Didim EkoSpor Turizmi Çadır ve Karavan Parkı” isimli projemiz GEKA tarafından kabul edildi. Gençlerimize yeni bir spor alanı kazandırmış olacağız. Bu ilimiz ve ilçemiz adına sevindirici bir gelişmedir. Vatandaşlarımızın çadır ve karavanlarını park edeceği kamp alanı olacak. Böylece yaz, kış faaliyet gösterecek olan projemiz Aydın’daki kısıtlı alternatif turizme yeni bir vizyon katacaktır. Didim halkımız gelip yöresel ürünlerinin satışını da yapabilecek. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a, Güney Ege Kalkınma Ajansına ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

KAYMAKAM AVŞAR’DAN TEŞEKKÜR

Projeyle ilgili değerlendirme yapan Didim Kaymakamı Halil Avşar da, “İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kaymakamlığımızın ortak fikri çalışmasının ürünü olarak çıkan ve GEKA tarafından kabul edilen ”Didim EkoSpor Turizmi Çadır ve Karavan Parkı” projesi ile Didim ilçesinde Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait kamu arazisine yapılacak olan projede spora yönelik, zepline, tırmanma duvarı, kort tenisi, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları gibi sportif alanlar bulunacak. Gelen ziyaretçilerin kişisel çadırlarını kurabilecekleri ve karavanlarını park edebilecekleri kamp alanı yapılacak. Ayrıca yöre halkının kendi yaptıkları yöresel ürünleri sergileyerek ziyaretçilere satış yapabilmeleri ve projenin Didim halkına maddi kazanç sağlaması amaçlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.