DOLAR 32,5668 0.13%
EURO 35,0133 -0.09%
ALTIN 2.438,650,14
BITCOIN 21139631.0348%
Aydın
19°

AÇIK

04:46

SABAHA KALAN SÜRE

Didim’de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı

Didim’de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı

ABONE OL
4 Mart 2021 10:04
Didim’de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Didim’de gerçekleştirilen turizm değerlendirme toplantısında turizm sektörü temsilcilerinin sorunları dinlendi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleşen toplantıya Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Didim’deki turizm sektörü temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri ve davetliler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer tarafından katılımcılara 2020 sezonuyla ilgili verilen brifing ile başlayan toplantıda pandemi sürecinin turizm sektörüne etkileri ve verimli bir sezon geçirmek adına yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. 2019 yılı sezonunu analiz ederek pandemi gölgesinde geçen 2020 sezonunda Aydın’ın turizm istatistikleri hakkında bilgiler veren Tuncer, Türkiye’nin Dünya’da en çok ziyaretçi alan 6. ülke olduğunu ifade ederek, güvenli turizm konusunda Didim’de geçen yıl büyük bir başarı elde edildiğini belirtti.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, pandemiyle mücadeleye dikkat çekerek salgının sonlanması için ülkelerin tek başına mücadelesinin yeterli olmayacağının altını çizdi. Vali Aksoy, “2021 yılında turizmde hedeflenen payı alabilmemiz için önemli. Bu anlamda turizm hareketliliği sağlayan bölgelerin hepsinde pandemi kurallarına uygun davranışlar olması ve rakamların kabul edilebilir seviye olması önemli. Güvenli sertifika çalışmaları uluslararası anlamda karşılık buldu. 2021 yılında daha fazla pay almak ve süreci değerlendirmek anlamında neler yapabileceğimizi konuşacağız” dedi.

Turizmi canlı tutmak adına üniversite olarak her türlü iş birliği çalışmasına hazır olduğumuzu ifade eden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de “Bölgemiz birçok farklı alanda olduğu gibi turizm alanında da oldukça güçlü. Tarihi dokusu, iklimi ve sahil kesimiyle yerli ve yabancı turistler için adeta bir cennet olan bölgemizi turizm açısından daha da güçlendirmek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

TURİZM ÇALIŞANLARINA AŞI ÖNCELİĞİ

Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise OSB, balık çiftlikleri, deniz patlıcanları, vakıflar arazisi, hazine arazilerinin satılması, korona ve güvenlik konularını dile getirdi. Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla da 2021 turizm sezonu hakkında öngörülerde bulundu. Avrupa Birliği’nin önce üye ülkelerde turizmi canlandırmak isteyeceğinin altını çizen Atilla, Türkiye’nin Avrupa için vazgeçilmez bir konumda bulunduğunu, seyahat acentaları ve havayolu şirketlerinin de Türkiye’ye seyahatin sınırlanmamasını istediğini ve bunda ısrarcı olduğunu dile getirdi. Aşı çalışmalarında Türkiye’nin önemli bir başarı gösterdiğini belirten Atilla, aşılamada turizm çalışanlarına öncelik verilmesini istedi. Didim Ticaret Odası’nın yurt içi turizmi canlandırma adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla dile getirdiği resmi tatillerin birleşmesi önerisi hakkında bilgiler veren Atilla, insanların tatillerini planlayabilmesi için kararların önceden açıklanmasının önemli olduğunu ifade etti.

DENİZ PATLICANI VE BALIK ÇİFTLİKLERİ SORUNUNU ANLATTI

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim’de yılan hikayesine dönen toplamda 75 yataklı Devlet Hastanesi ile ilgili, kayıtsız nüfus ve yaz nüfusu ele alınınca sayının yetersiz olduğunu belirtti. Atabay, Didim turizmine balta vurabilen balık çiftlikleri ile ilgili “Balık çiftlikleri ne kadar uzak olursa olsun turizm kenti için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Deniz patlıcanları konusunda Bakanlığımız ve il müdürlüğümüzün katkılarıyla av yasağının başlayacağı tarih olan 15 Mayıs’ın 15 Nisan’a çekilmesi, belirli alanlarda avlanma yapılması ve tonajının ayarlanması konusunda kararlar alınmıştı” ifadelerini kullandı. Atabay, konuşmasının sonunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ve Didim Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları aktardı.

DOĞALGAZ VE KÜLTÜR TURİZMİ

Toplantıda konuşan Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim’de altyapı ve üstyapı sorunlarını dile getirerek, “Didim’in en önemli sorunlarından birisi doğalgaz. Doğalgaz konusu çok önemli. İlçemizde doğalgaz bulunmamaktadır. En son Söke alanında doğalgaz altyapısı tamamlanmış durumda ve ilçemize gelişi konusunda yüksek yardımlarınızı esirgemezseniz ilçemiz adına teşekkür ederiz. Kültür ve deniz turizmi anlamında ilçenin ilk turizm oluşumu kültür turizmi üzerine kurulmuş. Özellikle Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kenti. İlçemizde pek çok destinasyon bulunmakta. Bunlarla ilgili farkındalığın arttırılması halinde ilçemiz turizmi açısından önemli olduğunu düşünmekteyim” dedi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, dile getirilen sorunları gerekli yerlere ileteceklerini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.