DOLAR 32,3206 0.21%
EURO 35,0869 -0.15%
ALTIN 2.278,950,08
BITCOIN 22819091.4689%
Aydın
17°

PARÇALI BULUTLU

13:21

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kuşadası Adabahçe’de kış hasadı yapılıyor

Kuşadası Adabahçe’de kış hasadı yapılıyor

ABONE OL
23 Şubat 2021 14:43
Kuşadası Adabahçe’de kış hasadı yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşadası Belediyesi tarafından yerel tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe’de kış hasadı devam ediyor. Pırasa, kereviz, lahana, brokoli gibi kış sebzelerinin yetiştiği Adabahçe’den toplanan ürünler AdaMarket Ekspres araçları ile Kuşadalılara ulaştırılıyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından “Toprağa Sarıl, Üretime Katıl” sloganıyla yaşama geçirilen Adabahçe’de kış hasadı yapılıyor. Değirmendere Mahallesi’nde bulunan 21 dönümlük arazinin 7 dönümü üzerine ekilen kışlık sebzeler belediye personeli tarafından günlük olarak toplanıyor. Adabahçe’ye dikilen fidelerden bugüne kadar 550 kilogram pırasa, kereviz, lahana, karnabahar, ve brokoli toplanırken; kış başında ekilen tohumlar ise ıspanak, turp, havuç, pancar, bakla ve bezelyeden oluşan toplam 350 kilogram mahsul verdi. Adabahçe’de kış hasadı Mart ayı ortasına kadar devam edecek.

ADAMARKET EKSPRES VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Adabahçe projesinin bir diğer ayağı olan AdaMarket Ekspres araçları ise Adabahçe’den elde edilen ürünler ile evlerde üretilen tarhana, erişte, reçel gibi temel gıda maddelerini Kuşadalıların ayağına götürmeye devam ediyor. Sağlıklı ve ekonomik gıda ürünlerinin halka aracısız ulaşmasını sağlayan ve önceden belirlenen program dâhilinde her gün farklı mahallelerde hizmet veren AdaMarket Ekspres araçları büyük ilgi görüyor. Adabahçe’den toplanan ürünlerini bir kısmı ise Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.