DOLAR 32,3699 0.15%
EURO 34,9710 -0.32%
ALTIN 2.324,080,21
BITCOIN 22911502.0929%
Aydın
19°

AÇIK

05:32

SABAHA KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Güney Şelalesi, doğaseverlerinin ilgisini bekliyor.

Bozdoğan ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Güney Mahallesi’ndeki, Madran Dağı’nın zirvelerinden topladığı suları Madran Çayı’na taşıyan küçük bir derenin üzerinde bulunan Güney Şelalesi, görkemli yapısıyla dikkati çekiyor. Dar, patika ve orman yollarından geçilerek ulaşılan bölgede suların yaklaşık 25 metre yüksekten dökülerek aktığı şelalenin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda küçük çağlayanlar da yer alıyor. Girintili çıkıntılı kayalıklardan akan suyla birlikte doğa ve fotoğraf tutkunlarına eşsiz bir manzara sunuluyor. Aydınlı gezginler Aziz Özden, Ediz Verdioğlu ve Kadir İçen, bölgeye giderek doğa keşfinde bulundu. Patika ve orman yollarından yürüyerek şelaleye ulaşan gezginler, doğa ve manzaraya hayran kaldıklarını söyledi.

Bozdoğan Güney Mahallesi Muhtarı Rafet Koyunlar, özellikle doğaseverleri buraya çekmek için bölgenin tanıtılmasını istedi. Şelalenin, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Güney Mahallesi’nin tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Muhtar Koyunlar, “Şelale ve çevresinde doğa ve manzara çok güzel. Madran Dağı’nda karların erimesi sonucu oluşan sular, Güney Şelalesi’nden geçerek Topçam Barajı’na ulaşıyor. Şelalenin yolunun bozuk olması nedeniyle bölgeye araçla ulaşım zor. Sadece yürüyerek ulaşılabiliyor. Fakat şelalenin yollarını ve tanıtımını yaparsak doğaseverleri bölgemize çekebiliriz. Burası turizme kazandırılabilir” dedi.

“DOĞA VE MANZARAYA HAYRAN KALDIK”

Ziyaretçilerden Aziz Özden ise Aydın’da keşfedilmeyen birçok yere gittiğini belirterek, bu bölgeye ilk defa geldiğini söyledi. Kendisini “Keşfetmeyi seven, doğaya aşık keşif adamı” olarak adlandıran Özden, “Aydın’ın tanıtımı için keşfedilmeyen yerleri keşfediyoruz. Bu hafta arkadaşlarımla beraber Bozdoğan’ın Güney Mahallesi’nde bulunan şelaleye gittik. Bölgeye ulaşmak için aracımızı ana yol kanarında bırakarak patika yoldan yaklaşık 8 kilometre yürüdük. Şelaleye ulaştığımızda bu sene çok fazla yağmur ve kar yağmadığı için suyun çok fazla olmadığını gördük. Fakat doğa ve manzaraya hayran kaldık. Dönerken yeniden 8 kilometre yol yürüdük ve toplamda 16 kilometre doğa yürüyüşü yapmış olduk” dedi.

“AYDIN’IN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Bölgeye giden ziyaretçilerden Ediz Verdioğlu da, “Bizler Aydın’ın tanıtımına katkı sağlamak için emek veriyoruz. Bölgemizde keşfedilmeyi bekleyen daha birçok doğa harikası yerler var. Buraların tanınmasını isterken, buralara giden vatandaşlardan da ricamız gittikleri yerlerde doğayı korumaları, temiz bırakmalarıdır” diye konuştu.

“ARAÇLA ULAŞIM ZOR”

Araçla ulaşımın zor olduğu şelaleye yaklaşık 8 kilometre yürüyerek ulaşılabiliyor. Şelaleyi yakından incelediğini ifade eden Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, “Aydın, sadece bir medeniyet tarihi şehri olmasıyla ve aynı zamanda doğal güzellikleriyle öne çıkan Türkiye’nin en önemli illerinden biridir. Bozdoğan’daki Güney Şelalesi de bu güzelliklerin önemli bir parçasıdır. Şelalemizi inceledik, bizi adeta büyüledi. Muazzam bir doğal güzelliğe sahip. Buraya gelip de etkilenmeyecek bir doğasever olduğunu düşünmüyorum. Muhteşem bir şelale. Dağ yolları ve patikasıyla bize resmettiği bu potansiyeli tüm doğasever ziyaretçilerin ilgisine sunuyorum. Karşılaştıkları manzara onları çok etkileyecektir. Doğaseverleri, tatilcileri ve turistleri Güney Şelalemizi görmeye davet ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.