DOLAR 32,4902 -0.16%
EURO 34,9919 0.41%
ALTIN 2.432,370,40
BITCOIN 2101230-0.5338%
Aydın
19°

KAPALI

21:11

YATSIYA KALAN SÜRE

16 yaşındaki Yağmur’u öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet

16 yaşındaki Yağmur’u öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet

ABONE OL
23 Şubat 2023 17:30
16 yaşındaki Yağmur’u öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Didim ilçesinde iki sene önce bıçaklanarak öldürülen Yağmur Tayhan’ın katili Nizam Cansızlar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

37 bıçak darbesiyle vahşice öldürülen 16 yaşındaki Yağmur Tayhan cinayetinin üçüncü duruşması Söke’de yapıldı. Cinayet zanlısı Nizam Cansızlar (54) Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında cinayeti işlediğini bir kez daha itiraf etmişti. Akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde bir davranış içinde bulunduğunu ileri süren Nizam Cansızlar, mahkeme tarafından Adli Tıp Kurumuna sevk edilmişti. Adli Tıp Kurumunca gönderilen, Cansızlar’ın “akıl sağlığının yerinde” olduğunun belirtildiği rapor, mahkeme heyetine sunuldu. Bugün yapılan üçüncü duruşmaya ise anne Ayşe Tayhan, baba Mehmet Tayhan ile Tayhan ailesi, yakınları ve kadın derneklerinden temsilciler katıldı.

”ÇOK PİŞMANIM”

Mahkeme heyeti, ailenin son sözlerini dinledikten sonra karar verdi. SEGBİS yöntemiyle mahkemeye bağlanan sanık Nizam Cansızlar, “Her şey için çok pişmanım ve üzgünüm” dedi. Mahkeme heyeti, aile avukatlarının dinledikten sonra kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Cansızlar’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

”ÜST SINIRDAN CEZA ALDI, İNDİRİM UYGULANMADI”

Dava sonrasında aile adına basına açıklama yapan Avukat Zekiye Baran, sanığın üst sınırından ceza aldığını ve indirim uygulanmadığını ifade ederek, bu kararın aileyi ve yakınlarını bir nebze de olsa memnun ettiğini söyledi. Baba Mehmet ve anne Ayşe Tayhan ise, “Karar beklediğimiz gibi çıktı, içimize su serpti.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yağmur Tayhan, 27 Temmuz 2021’de babası Mehmet ve annesi Ayşe Tayhan ile birlikte düğün dönüşü bir yere uğrayacağını söyleyip, ailesinden ayrılmıştı. Kızlarından haber alamayan aile, polise haber verdi. Yapılan arama sonrasında, Yağmur’un cansız bedeni 2 gün sonra Cumhuriyet Mahallesi’nde evlerine 1 kilometre, babasının iş yerine ise 20 metre mesafede boş bir arazide bulundu. Olay yeri civarında yapılan araştırmada, kan izlerinin takibi sonucu cinayetin Nizam Cansızlar’a ait iki katlı evin teras katında işlendiği, daha sonra Yağmur’un cansız bedeninin boş arsaya bırakıldığı ortaya çıktı. Nizam Cansızlar, polis tarafından bir parkta yakalanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.