DOLAR 32,5695 0.15%
EURO 34,9176 0.65%
ALTIN 2.431,54-0,04
BITCOIN 21668400.27651%
Aydın
27°

KAPALI

04:50

SABAHA KALAN SÜRE

Didim turizmindeki ivme oda başkanlarını memnun etti

Didim turizmindeki ivme oda başkanlarını memnun etti

ABONE OL
9 Eylül 2022 18:44
Didim turizmindeki ivme oda başkanlarını memnun etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de 2022 yılının ilk 8 aylık verilerine göre geçen yıla oranlar turist sayısı yüzde 25 artarken, yaz sezonunda da gözle görülen bu hareketlilik bir çok sektörü olumlu etkiledi. Yaşanan hareketlilik ticaret yapan esnafları ile ulaşım sektörünü de olumlu etkiledi.

2022 yılı turizm sezonu ülke genelinde halen devam ederken, Didim’de ise sezonun son günleri yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2022 yılının ilk 8 ayında Didim’e gelen turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 25 artarken, bu oranın yıl sonunda daha da artması bekleniyor. Özellikle Mart ila Ağustos ayı arasında Didim’de yaşanan turizm hareketliliği gözlerden kaçmazken büyük oteller, küçük ve butik oteller yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Başta Altınkum Yalı Caddesi, Oteller Bölgesi, Akbük, Mavişehir ve ilçedeki diğer kafe, restaurant ve bar gibi eğlence kulüpleri iyi bir sezon geçirdiği görüldü. İlçedeki bu hareketlilik oda üyelerini de memnun ederken, hem ulaşım sektörü hem de esnaflar sezonun iyi geçtiğini ifade ettiler.

“ARTIŞ ESNAFIMIZ ADINA SEVİNDİRİCİ”

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul pandemi sonrasında dünya genelinde turizmde bir hareketliliğin beklendiğini ifade ederek “İlçemiz turizm kenti; esnafımızda özellikle her yıl sezonu bekliyor. Yaptığımız araştırmalara göre ilçemizdeki bir çok otel Ekim sonuna kadar dolu ve bu da esnafımıza katkı sağlayacaktır. Bu yıl sezon beklentilerimize yakın geçti. Yaz döneminde ziyaret ettiğimiz yerlerde bunu gördük. Sezonun en dolu olduğu dönemlerde esnafımızın işleri yoğundu; Tabii esnafımızın para kazanması çok önemli; İlçemizde belli dönemlerde bu hareketlilik oluyor; bu noktada turizm verilerinde artış yaşanması da ilçemiz adına sevindirici.” dedi.

Erul 2022 yılının ilk 8 aylık döneminde 387 yeni kayıt yaptıklarını, bunun dışında 262 kayıt silme işlemi yaptıklarını ifade ederek “2022 yılında da veriler ortada; üye sayımız artmış. Bu da şunu gösteriyor ki Didim işyeri açmak noktasında ilgi gören bir yer; açılan her işyeri ilçeye değer katacağına inanıyorum. Umarım ilçemiz bu anlamda daha iyi yerlere gelir ve esnafımıza katkısı daha fazla olur.” dedi.

“HAREKETLİLİK ÜYELERİMİZE YARADI”

Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz ise Didim’de turist sayısının geçmiş yıllara oranla artmasının ilçe adına sevindirici olduğunu ifade ederek “Bizim sektörümüz ulaşım ve hizmet sektörü; ayrıca sadece şehir iç ve şehirler arası değil, taksi dolmuş hizmeti de bizim odamıza bağlı. Her ne kadar akaryakıt ve diğer yedek parça malzemeleri artmış olsa da oda üyelerimiz yaz dönemindeki hareketlilikten memnun; artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle tatil için gelen bir çok kişi şehirlerarası yolculuğu tercih etti. Didim içerisinde de dolmuş ve taksi esnafı da bu hareketlilikten faydalandı. Bu noktada bizlerde oda üyelerimizin gelirlerini arttırma anlamında kendilerine gereken desteği vermeyi sürdürüyoruz.” dedi.

“AKSİ DURUM ÇIKMAZSA 2023’TE ZİRVE BEKLİYORUZ”

Didim Ticaret Odası Başkan yardımcısı ve Seyahat Acentesi işletmecisi Hikmet Atilla ise “Rusya Ukrayna savaşı turizmciler arasında bir karamsarlık yaratmıştı, fakat öyle olmadı. Gerçi Didim tatil destinasyonu olarak, bütün krizleri fırsata çevirmiştir fakat tedirginlik Diğer bölge otelleri fiyat kırarlarsa durum ne olur….Savaşın başladığı zaman fiyat konusunda deneme yapıldı fakat bizi fazla etkilemedi. Beklediğimizin üzerinde bir artış var; rezervasyonlar son dakikada yapılıyor ve bu durum devam edecektir. Hatta bazı bölgelerde sezon kasım ayına uzatıldı. Bana göre ikinci konutlarda ve çadırlarda da 250-300 bin kişi kaldı. Tabi ki burada önemli olan her şey dahil tesislere gelen misafirleri tesisin dışına çekmek. Gelenlerden herkes yararlanmalı. Yaz sezonunun iyi geçmesi ve Avrupa ülkelerindeki benzin, doğalgaz krizi kış sezonuna olumlu yansıyacaktır. İyi yaşta olan emeklileri çekmek gerekiyor. Aksilik olmaz ise 2023 zirve olacak.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.