DOLAR 32,4889 0.12%
EURO 34,7800 0.13%
ALTIN 2.491,261,19
BITCOIN 2017952-0.53236%
Aydın
23°

AÇIK

16:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Aydın 2 milyon turist bekliyor

Aydın 2 milyon turist bekliyor

ABONE OL
3 Nisan 2022 13:32
Aydın 2 milyon turist bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya-Ukrayna savaşı, her alanda olduğu gibi turizmde de Türkiye’yi etkiliyor. Ancak hem Rusya hem de Ukrayna ile ilişkilerde bulunulması ve barış görüşmelerindeki artan rolü Türkiye’nin 2022’de turizmde rekorlar kırmasını sağlayabilir.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “ Son 15 gün içerisinde Aydın’ımıza gelen turist sayısı beklentimizin çok üstünde.. Sayın Cumhurhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızın süreçte yürüttüğü diplomasi trafiği dünya ülkelerince çok olumlu karşılanıyor. Hem Rusya’yla hem de Ukrayna ile sıcak ilişkiler içerisindeyiz. Iki ülkenin heyetlerinin İstanbul’da buluşması çok önemli. İki ülke vatandaşlarının yanı sıra dünya için büyük öneme sahip. Türkiye’nin bu rolünün devam etmesi ve savaşın sona ermesiyle iki ülkeden de ciddi bir turist akışıyla karşılaşıp yeni rekorlar kırılabilir. Rusya vatandaşlarının şu noktada gidebileceği ülke sayısı çok az. Bu durum da zaten büyük ilgi gösteren Rusların ilgisini tamamen Türkiye’ye çekecektir. Ayrıca Visa ve Master kart Rusya’dan çekildi. Ancak Rusya’nın kartlı ödeme sistemi MIR Türkiye’de kullanılabiliyor. Bu da bir avantaj…

Sadece beklentimiz Rusya-Ukrayna pazarı değil tabiî ki.. Geçtiğimiz hafta İtalya’dan 2 uçak dolusu turistimizi Priene’de ağırladık. Aldığımız bilgilere göre; Didim ve Kuşadası otellerimizde rezervasyonlar en üst seviyede.. Didim’de görüştüğümüz seyahat acenteleri son iki haftada Bodrum havaalanından İngiliz turistleri ilçe taşıdıklarını ifade ediyorlar. Bu sezonu çok iyi geçireceğimizden şüphem yok.” ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.