DOLAR 32,5526 0.03%
EURO 34,9957 0.45%
ALTIN 2.420,98-0,08
BITCOIN 2087964-3.7601%
Aydın
21°

KAPALI

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Didim’de tarihi eser operasyonu

Didim’de tarihi eser operasyonu

ABONE OL
17 Mart 2022 18:31
Didim’de tarihi eser operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim’de tarihi eser kaçakçılığı ve ticareti yapan kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda bir dedektör, eski bir kılıç ile çok sayıda tarihi obje ve mozaikler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre; Didim’de İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Balat ve Akyeniköy mahallelerinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda tarihi eser satmaya çalışan kişilere suçüstü yaptı. Balat’ta gerçekleştirilen operasyonda Jandarma güçleri, 09 ADF 417 plakalı aracı fiziki takibe aldı. Güllübahçe mevkiinde durdurulan araçtaki şüpheli B.D. ile A.G. gözaltına alındı. A.G’nin üst aramasında 2 adet tarihi yüzük ve kırılmış 4 parça halinde sikke bulundu. Durdurulan araçtan yola atıldığı tespit edilen poşet içerisinde ise 23 adet tarihi obje ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araçtaki bir adet dedektör ele geçirildi. Gözaltına alınan iki şüpheli hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten işlem başlatıldı.

EV ARAMASINDA EL YAPIMI ESKİ KILIÇ İLE MERMER MOZAİKLER BULUNDU

Akyeniköy Mahallesi’ndeki operasyonda ise tarihi eser bulundurduğu ve satmak için müşteri aradığı ihbarını alan ekipler şüpheli E.E’nin evine operasyon düzenledi. Savcılıktan alınan arama kararı sonrasında şüphelinin evinde yapılan aramada, 12 adet tarihi obje, 1 adet Xlt marka dedektör, 1 adet el yapımı eski kılıç ile 9 adet geçmiş tarihi dönemlere ait çeşitli ebatlarda mermer sütun ve mozaik malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi malzemelere Müze Müdürlüğüne teslim edilmek için el konuldu. Şüpheli E.E. hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten işlem başlatıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.