DOLAR 32,5065 0.17%
EURO 34,8238 0.27%
ALTIN 2.489,941,14
BITCOIN 2006510-1.92024%
Aydın
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Aydın’da şoför esnafı, yeni bir fiyat ayarlaması istiyor

Aydın’da şoför esnafı, yeni bir fiyat ayarlaması istiyor

Son dönemde akaryakıt başta olmak üzere girdi maliyetlerinde artış yaşandığını belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Vatandaşın da çok fazla canını yakmadan bizim de ayakta kalacağımız şekilde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bir fiyat ayarlaması gerekiyor.” dedi.

ABONE OL
11 Mart 2022 21:38
Aydın’da şoför esnafı, yeni bir fiyat ayarlaması istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde akaryakıt başta olmak üzere girdi maliyetlerinde artış yaşandığını belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Vatandaşın da çok fazla canını yakmadan bizim de ayakta kalacağımız şekilde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bir fiyat ayarlaması gerekiyor.” dedi.

Ulaşım sektöründe son dönemde akaryakıt başta olmak üzere çeşitli girdi maliyetlerine yeni zamlar gelmesi, Aydın’da şoför esnafını da olumsuz etkiledi. Zamlardan olumsuz etkilenen Aydınlı şoför esnafı, destek bekliyor. Şoför esnafının yaşadığı süreçle ilgili Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odası’nda (AYESOB) toplantı düzenlendi. Toplantıya AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, kentteki şoför odası başkanları katıldı.

“GERÇEKTEN ÇOK ZOR BİR DURUM”

Benzine durmadan zam geldiğini kaydeden Başkan Çetindoğan, “Biz de dedik ki şoförler odası başkanlarımızla toplanalım kendi aramızda istişare yapalım. Çünkü gerçekten çok zor bir durum söz konusu. Bir harekete geçilmesi lazım çünkü gerçekten esnaflarımızı şoförlerimizi dinlediğimiz de söyleyecek bir şey bulamıyorsunuz, boynunuzu büküp kalıyorsunuz. Biz o zaman ne yapmak zorundayız 19 tane şoförler odamız var kendi aramızda istişare yapalım, ne söylenmesi gerekiyorsa nereye müracaat edilmesi gerekiyorsa nereye duyurulması gerekiyorsa duyuralım istedim.” diye konuştu.

“BİZLER EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”

Şoför esnafı olarak destek beklediklerini ifade eden Başkan Özmeriç ise “Bir sonuç alabilmek adına biz ilgili kurumlara çözüm önerilerimizi iletmek yoksa birlik başkanımızın söylediği gibi biz hiç eylem yapma taraftarı değiliz bizler ekmeğimizin peşindeyiz ama artık öyle bir hale geldi ki bizim araçlarımıza akaryakıt alacak gücümüz kalmadığı için zaten araçlarımızı kapının önünden yürütemiyoruz. 2021 yılı ocak ayından bugüne geldiğimizde akaryakıt fiyatlarında özellikle yoğun olarak kullandığımız motorinin fiyatı 6 lira 79 kuruştan utanarak söylüyorum 22 lira 99 kuruşa kadar yükseldi. 22 lira mazot olur mu? Ve bu aradaki fark da yüzde 238’i bulmuş. Elbette ki biz taşıdığımız insanları ve halkımızı düşünmek zorundayız. Bizim araçlarımıza binecek olan insanlar aile bütçelerinden bizim araçlarımıza binecek paraları varsa kullanabilecekler. Bu insanların gelirlerinin bu oranda artmadığı da aşikar, hiç birimizin artmadı.” şeklinde konuştu.

“BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜM, YÜZDE 40 VEYA 50 ORANINDA BİR ZAM YAPILMASI”

Artık ülke çapında bir ayarlamanın yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özmeriç, “Ulaşım insan hayatında çok önemli bir yeri işgal ediyor. Tarım işçisini, öğrenciyi, memuru taşımazsak bu hayat durur. Bunun düşünülerek bizim de bu işin sürdürülebilir olmasını sağlayabilecek bazı formüller bulmamız gerek. Vatandaşın da çok fazla canını yakmadan bizim de ayakta kalacağımız şekilde UKOME’ler tarafından bir fiyat ayarlaması gerekiyor, bu kaçınılmaz. Bugün 4 buçuk lira olan ve mesafeye göre yükselen şehir içi indi bindi ücretinin en azından yüzde 40 veya 50 oranında benim şahsi görüşüm bir zam yapılması. Tabi burada arkadaşlarla konuşacak bir ortak bir görüşle tavsiye görüşünde bulunacağız ki burada karar verecek olan UKOME kuruludur. Ben UKOME kurulunun bir an önce toplanıp bizim sesimize kulak vermesi bizim yürümemiz için bu can suyunun gelmesi gerekiyor.

Her seferinde tekrardan uğraşılacağına nasıl yurtdışına gönderilen mallarda nasıl bir döviz sabitlemesi varsa bizim için de ticari araçlarda akaryakıt fiyatlarının sabitlenmesi ve UKOME’lerin buna göre karar aldıktan sonra tekrar yeni fiyat artışına kadar özellikle bizim için toplu taşıma araçları için bunun sabitlenmesi gerekiyor. Ülke çapında da bunun bir yasası çıkması gerekiyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.