DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069476-1.62253%
Aydın
11°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Behice Boran Parkı için 8 Mart’ta anlamlı açılış

Behice Boran Parkı için 8 Mart’ta anlamlı açılış

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin ilk kadın sosyoloğu ve ilk kadın parti genel başkanı olan Behice Boran’ın ismini taşıyan parkın açılışını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptı.

ABONE OL
8 Mart 2022 20:47
Behice Boran Parkı için 8 Mart’ta anlamlı açılış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin ilk kadın sosyoloğu ve ilk kadın parti genel başkanı olan Behice Boran’ın ismini taşıyan parkın açılışını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptı. Açılışta konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kuşadası Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Türkmen Mahallesi’nde bulunan Behice Boran Parkı’nın açılışı yapıldı. Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bütünüyle yenilenerek bambaşka bir görünüme kavuşturulan Behice Boran Parkı’nın açılışına Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, eşi Duygu Gül Günel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve Kuşadalılar katıldı.

Çalışmalar kapsamında, içerisinde 190 metrekarelik piknik alanı ve 1448 metrekarelik yeşil alan barındıran toplam 3 bin 424 metrekarelik Behice Boran Parkı’nın duvarları, otomatik sulama sistemi, aydınlatmaları ve oturma grupları tümüyle yenilendi. Çocuk oyun alanı genişletilerek zemini kauçuk ile kaplandı. Parka ayrıca mahalle sakinlerinin açık havada egzersiz yapabilmelerine imkân sağlayacak spor aletleri monte edildi.

İLK KEZ SERGİLENEN ‘MOTİF ORMANI’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Parkın açılış kurdelesini Başkan Ömer Günel, eşi Duygu Günel, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Burçin Orhon ve çocuklar birlikte kesti. Daha sonra Başkan Ömer Günel ve eşi Duygu Günel yenilenen Behice Boran Parkı’nı gezdi. Behice Boran Parkı’nda Türkiye’nin 81 ilinden kadınların gönderdiği el işi motiflerin Burçin Orhon tarafından birleştirilmesiyle oluşturulan Türk Kadınının Motif Ormanı da ilk kez sergilendi. Ortasında Atatürk portresi ile Türk Bayrağı olan ve rengarenk deseniyle kadınların birleştirici gücünü simgeleyen motif ormanı büyük beğeni topladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından katkılarından dolayı Burçin Orhon’a bir teşekkür plaketi verildi.

“HAYATINI KAYBETMİŞ EMEKÇİ KADINLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUM”

Parkın açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Öncelikle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım. İyi ki varsınız. Behice Boran aydın ve emektar bir kadın. Bu nedenle parkın açılışını 8 Mart gibi özel bir güne denk getirmek istedik. Behice Boran ve hayatını kaybetmiş tüm emekçi kadınları saygı ve minnetle anıyorum. Rahmetli Lütfi Suyolcu’nun yaptırdığı Behice Boran Parkı, kentin tam merkezinde, yaşam alanlarının tam ortasında yer alan çok güzel bir alan. Ancak yıllardır sadece otunun biçildiği, kullanımın mümkün olmadığı, insanların gelip geçtiği bir alandı. Biz göreve geldiğimiz günden beri tüm yeşil alanların ve parkların son metrekaresine kadar hemşehrilerimiz tarafından kullanılması için çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle park alanlarımızı bu amaçla planlıyoruz. Parkımızı yenilerken, mahallemizdeki çocukların da isteklerini dikkate aldık.  Behice Boran Parkı’nın etrafında daha önce gezme imkanı yoktu. Çocuk oyun parkı da iyice eskimişti. Spor aletleri eğimli bir alana konduğu için kullanılamıyordu. Yoğun bir çalışma ile parkın çevresindeki yolları da yaptık. Çok güzel ve keyifli bir park alanı oldu. Güle güle kullanmanızı diliyorum. Behice Boran Parkı’nın yenilenmesinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Burçin Orhon ise “Öncelikle Türk Kadını Motif Ormanı’nın Behice Boran Parkı’nda sergilenmesine vesile olan Kuşadası Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’e çok teşekkür ederim. Motif Ormanı hayatın kendisi gibi oldu. Zevkimize uyan ve uymayan motifler var. Aynı bizler gibi bir arada yaşıyorlar” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.