DOLAR 32,6013 0.38%
EURO 34,8096 0.2%
ALTIN 2.505,300,86
BITCOIN 21099905.94964%
Aydın
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Başkan Çerçioğlu: “8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun”

Başkan Çerçioğlu: “8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun”

ABONE OL
7 Mart 2022 13:54
Başkan Çerçioğlu: “8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çerçioğlu mesajında şunları kaydetti:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda kadınların mücadele günüdür. 8 Mart, kadınların hayatlarıyla ilgili özgürce karar verme hakkını savunduğu bir gündür. Kadınların eşitliği kazanmak için sürdürdüğü mücadelede binlerce kadın hayatını kaybetmiştir.

Bunun yanında kadın cinayetleri ülkemizin de en büyük ve acilen çözülmesi gereken sorunlarındandır. Geçen ocak ayında 26 kadınımız öldürülmüş, 28 kadınımız ise şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Sadece bu bilgi bile kadınlarımızın yaşam haklarına sıkı sıkı sarılmalarının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu sebeple 8 Mart en temel hak olan yaşam hakkını savunmanın yüksek sesle haykırılması gereken bir gündür.

Yaşam hakkının yanı sıra kadınlarımızın ekonomik yaşamda da eşit olma talebi haklı bir taleptir. Emeğin cinsiyetle sınırlandırılamayacağını, örneğin anneliğin buna engel olmadığını da bir kadın olarak çok iyi biliyorum. Bu sebeple kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini elde etmek için mücadelelerini de destekliyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.