DOLAR 32,5757 0%
EURO 34,8995 -0.06%
ALTIN 2.429,540,01
BITCOIN 2157931-0.21287%
Aydın
27°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Didim Belediyesi’nden doğayı koruma noktasında bir adım daha

Didim Belediyesi’nden doğayı koruma noktasında bir adım daha

ABONE OL
25 Şubat 2022 11:35
Didim Belediyesi’nden doğayı koruma noktasında bir adım daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Belediyesi, son kullanma tarihi geçen ve atık haline gelen ilaçların geri dönüşüme kazandırılması için ilçe genelinde bulunan eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıttı.

‘Tasarruf Kenti Didim’ sloganıyla birçok projeyi ve girişimi hayata geçiren Didim Belediyesi, yeni çalışmasıyla vatandaşların takdirini toplama devam ediyor. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın talimatı ile harekete geçen ekipler, ilçe genelinde bulunan eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıttı. Kutularda toplanan son kullanma tarihi geçmiş ve atık haline gelmiş ilaçların Didim Belediyesi tarafından toplanarak geri dönüşüme kazandırılacağı belirtildi.

Geri dönüşüm projesine imza atan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a teşekkür eden Eczacı Hazal Kuzucu, “İlaçlarımızı çöpe değil eczanelerdeki ilaç toplama kutularına atalım. Böylelikle hem çevreye zarar vermemiş hem de geri dönüşüme katkıda bulunmuş olursunuz.” dedi.

“TÜM DİDİMLİLERİ BU ÇEVRE HAREKETİNE BEKLİYORUZ”

Atık ilaçların doğada uzun yıllar çözülmediğini ve geri dönülmez tahribatlara yol açtığını söyleyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Atık ilaçların kontrolsüzce atılması, lavabolara dökülmesi gibi durumlar çevre ve insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Atık ilaçları eczanelerdeki kutulara bırakarak çevreyi koruyabiliriz. Bizler Didim Belediyesi olarak ilçemizde bu yöndeki ilk adımı attık ve atık ilaç toplama kutularımızı dağıtmaya başladık. Tüm Didimlileri bu önemli çevre hareketine bekliyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.