DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 2261730-0.46305%
Aydın
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Didim Devlet Hastanesi’nde ilk kez PEG açıldı

Didim Devlet Hastanesi’nde ilk kez PEG açıldı

ABONE OL
21 Şubat 2021 23:03
Didim Devlet Hastanesi’nde ilk kez PEG açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Devlet Hastanesi’nde, Hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ethem Bilgiç ve ameliyathane ekibi tarafından yoğun bakım hastaları ve felçli hastaların ağızdan besin alamaması durumunda hastalar için önemli bir destek tedavi olan PEG (Perkütan Endoskopik Gastrostomi) tüpü yerleştirilmesi işlemi başarı ile yapıldı.

Didim Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen PEG işlemiyle ilgili bilgiler veren Hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ethem Bilgiç, “Beslenemeyen hastalarda tercih edilen bir yöntem olan PEG uygulaması için daha önce hastalarımızı Didim dışındaki hastanelere göndermek zorunda kalıyorduk. PEG işlemi yapılacak olan hastalarımız ve yakınları için başka hastanelere sevk nedeniyle bir takım sorunlar yaşanmaktaydı. Hastanemizde başarılı bir şekilde uygulanmaya başlanan işlem sayesinde hastalarımızın daha önce yaşamış oldukları sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu ve başka hastanelere sevk işlemi yapmamıza gerek kalmadı.” dedi.

PEG İŞLEMİ NEDİR?

Ağız yoluyla gıda alamayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla bir alternatif yol olarak karın duvarından geçirilen esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemidir. Bu uygulama katı sıvı gıdaların ve/veya ilaçların yemek borusundan geçmeksizin doğrudan mideye ulaşmasını sağlar. Bu yöntem özellikle uzun süre yoğun bakım servislerinde yatan, herhangi bir sebepten dolayı yutma refleksi kaybolmuş olan hastaların beslenmesi için gereklidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.