DOLAR 32,3408 0.24%
EURO 35,1064 -0.13%
ALTIN 2.309,201,41
BITCOIN 22839463.15553%
Aydın
19°

AÇIK

05:34

SABAHA KALAN SÜRE

Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarından sebze hasadına başladı

Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarından sebze hasadına başladı

ABONE OL
21 Şubat 2021 22:54
Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarından sebze hasadına başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı sebze ve meyve için adımlar atmaya devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın yerel Ata Tohumlarından elde ettiği genetiğiyle oynanmamış sebzelerin hasadına bu yıl da başladı.

Dikimi Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazilerde yapılan sebzeler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Halk Ege Et marketlerinde Aydınlılar ve İzmirlilerle buluşturulacak.

Doğal ve sağlıklı ürünler yetiştirmenin yanı sıra atalarımızdan kalan genetik mirasların da geleceğe aktarılması için 2014 yılından bu yana aralıksız uygulanan “Ata Tohumları Projesi” bu yıl da meyvelerini vermeye başladı. Büyükşehir’e ait arazilerde geçen aylarda domates, biber ve patlıcan dikimi yapılırken ilk sebzeler alınmaya başlandı. Ziraat mühendislerinin kontrolünde zirai ilaç kullanılmadan tamamen doğal yöntemlerle üretilen sebzeler, 15 şubesi bulunan Halk Ege Et marketlerinde atalarımızdan miras kalan sebzelerin tadını merak eden vatandaşların beğenisine sunulacak.

Yıllardır uygulanan projenin bir sonraki aşaması olan üretime ilk kez geçen yıl başladıklarını ve elde ettikleri sebzeleri Aydınlılar ve İzmirlilerle paylaşmanın mutluluğunu bu yıl da yaşadıklarını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak günümüzün büyük sorunlarından bir tanesi. Tarım kenti Aydın’da kırsal kalkınmaya destek vermenin yanı sıra atalarımızdan miras kalan tohumlara da sahip çıkıyoruz. Bu tohumlardan elde edilen sağlıklı ve güvenilir sebzeleri de aracıları aradan çıkararak Halk Ege Et marketlerinde vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Aydın’ın geleneksel tarım uygulamalarıyla elde edilen sağlıklı ve güvenilir gıda konusunda da ilk sırada yer almasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.