Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Didim Belediyesi tarafından anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Bir eğitim devrimi olan Köy Enstitüleri; üreten, düşünen, sorgulayan bir toplum hayalinin adı olarak, düzenlenecek panelle yeniden gündeme taşınacak.
Eğitimde fırsat eşitliği ve aydınlanmacı yaklaşımın simgelerinden biri olan Köy Enstitüleri, geçmişten bugüne uzanan etkisiyle ele alınacak; bu büyük mirasın geleceğe nasıl taşınacağı konuşulacak. 17 Nisan 2026 Perşembe günü saat 16.00’da DİGEM’de gerçekleştirilecek etkinlikte, Şef Prof. Dr. Ayfer Kocabaş yönetiminde Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Mandolin Orkestrası konser verecek. Program kapsamında ayrıca YKKED Kurucu Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş tarafından “Kuruluşunun 86. Yılında Köy Enstitüleri” başlıklı konferans düzenlenecek. Etkinlikte; üretim odaklı eğitim modeli, aydınlanmacı yaklaşım ve Köy Enstitülerinin Türkiye’nin kültürel ve sosyal gelişimine sağladığı katkılar kapsamlı şekilde değerlendirilecek.
Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Üreten, düşünen, sorgulayan bir eğitim devriminin adı olan Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünde, bu idealde buluştuğumuz tüm halkımızı panelimize davet ediyoruz. Gelin, bu büyük mirası birlikte konuşalım, geleceğe birlikte taşıyalım.”

GENEL
17 Nisan 2026ASAYİŞ
17 Nisan 2026AYDIN
17 Nisan 2026DİDİM HABERLERİ
17 Nisan 2026DİDİM HABERLERİ
17 Nisan 2026DİDİM HABERLERİ
17 Nisan 2026EGE
17 Nisan 2026
1
Didim Apollon Tapınağı ışıklandırılıyor: Gece müzeciliğine geçiyor
2
CHP Lideri Özel, Didim’de Ayşenur Ezgi Eygi adına açılan parkta konuştu
3
Başkan Gençay, Anneler Günü dolayısıyla kurulan stantları ziyaret etti
4
Başkan Gençay, Anneler günü etkinliğine katıldı
5
Didim’de “Macera parkında” sona gelindi