Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların başladığını açıkladı.
Bakanlık Sözcüsü Keçeli, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesinin talebi üzerine, Aydın’ın Didim ilçesinde defnedilmesi öngörüldüğünü belirtti. Keçeli, Eygi’nin otopsi raporunun Filistinli yetkililer tarafından Kudüs Başkonsolosluğuna iletilmesinin beklendiğini ifade etti.
Keçeli, sosyal medyada şu açıklamalarda bulundu: “İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Merhumenin ABD’de yaşayan aile fertleriyle ve Türkiye’deki akrabalarıyla temas halindeyiz. Bu aşamada, otopsi raporunun Filistinli yetkililer tarafından Kudüs Başkonsolosluğumuza iletilmesi beklenmektedir. Takip eden süreçte, vatandaşımızın naaşının önce İsrail tarafına getirilmesi ve bilahare Ürdün üzerinden ülkemize nakli öngörülmektedir”
ASAYİŞ
16 Ocak 2026ASAYİŞ
16 Ocak 2026AYDIN
16 Ocak 2026DİDİM HABERLERİ
16 Ocak 2026DİDİM HABERLERİ
16 Ocak 2026DİDİM HABERLERİ
16 Ocak 2026EGE
16 Ocak 2026
1
Ulu Önder Atatürk Didim’de anıldı
2
Anda Barut Collection’dan çalışanlarına konforlu ve lüks personel yaşam alanı
3
Six Senses Kaplankaya Alchemy Bar atölyesinde doğanın modern simya mucizesi ile tanışın
4
Hangi İl Kaç Milletvekili Çıkaracak? YSK Kararı Resmi Gazete’de
5
İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.