DOLAR 32,4367 -0.03%
EURO 34,7969 -0.1%
ALTIN 2.432,46-0,10
BITCOIN 20677060.50284%
Aydın
23°

AÇIK

04:39

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul’dan taşınmak isteyenler için: Ege ve Akdeniz illerinin ortalama kira fiyatları

İstanbul’dan taşınmak isteyenler için: Ege ve Akdeniz illerinin ortalama kira fiyatları

ABONE OL
12 Ağustos 2023 11:56
İstanbul’dan taşınmak isteyenler için: Ege ve Akdeniz illerinin ortalama kira fiyatları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde İstanbul’daki beyaz yaka pozisyonundan ayrılarak Ege veya Akdeniz’e yerleşen ve kendi işini kurarak keyif çatan insan sayısı bir hayli arttı. Özellikle kira fiyatlarının katlanılmaz hale geldiği İstanbul’dan kaçmak ve sessiz, sakin, manzaralı bir eve yerleşmek için elbette sadece beyaz yakalı bir çalışan olmanız gerekmiyor. Ancak hangi işi yapıyor olursanız olun, herhangi bir taşınma planından önce Ege ve Akdeniz’in gözde ilerindeki ortalama kira fiyatlarını öğrenmeniz faydalı olabilir.

İşte il il ortalama kiralar! 👇👇👇

1. İzmir

Göz alıcı sahil şeridi, canlı sosyal hayatı ve sakin köyleri ile İstanbul’dan sonra en popüler illerden olan İzmir, Ege’nin en sevilen illerden biri. Fakat sanılanın aksine, son yıllarda İzmir’de yaşamak o kadar da avantajlı değil. Özellikle ülke genelinde kiraların ve satılık ev fiyatlarının, İstanbul’dan sonra en çok arttığı ikinci il olması nedeniyle İzmir kira fiyatları, neredeyse İstanbul’la yarışacak hale gelmiş durumda. Bununla birlikte kira fiyatları tercih edilen semte, konut tipine ve yaşına bağlı olarak değişiyor. Ancak genel ortalamaya göre İzmir merkez için kiralar ortalama 14.000 TL seviyesinde ve denize yaklaştıkça veya merkezden uzaklaştıkça 100.000 TL’ye kadar çıkıyor.

2. Antalya

Son dönemde turizm cenneti Antalya da İstanbul sakinlerinin radarındaki illerden. Merkezindeki rahatlık, hızlı gece hayatı, aktif sosyal yaşam ve çeşitli imkanlara ek olarak mükemmel koyları ile gündemde olan Antalya’da kira fiyatları ise fazlasıyla değişken. Nitekim özellikle yabancı turist akınının olduğu dönemlerde fiyatlar 3-5 kat artabiliyor, klasik sezonda ise ortalama 15.000 TL civarında oluyor. Ancak Antalya, henüz keşfedilmemiş köy evi bakımından zengin olduğundan dönem dönem cazip fırsatlar sunabiliyor.

3. Muğla

El değmemiş doğası ve muhteşem koyları ile tatilcilerin favorilerinden olan Muğla, Ege’nin en popüler ikinci ili. Fakat Muğla’daki kira fiyatları oldukça geniş bir aralığa sahip. Bu nedenle de Muğla’ya taşınmayı düşünenlerin detaylı bir araştırma yapması gerekiyor. Örneğin; denize kıyısı olmayan Menteşe ilçesinde 6.000 TL normal kabul edilirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi bölgelerde bu fiyatlar 20.000 TL’den başlayarak 500.000 TL’ye kadar çıkıyor. Muğla’nın en beğenilen beldelerinden Datça’da ise ortalama 13.000 TL’ye bahçeli, keyifli, minimal köy evleri bulunabiliyor.

4. Aydın

Aydın, İstanbul’un karışık ve gürültülü yaşamından sonra özellikle sakinliği nedeniyle tercih edilen bir Ege ili. Aynı zamanda Kuşadası ve Didim gibi bölgelerdeki güzel plajlarıyla ünlü. Bu tip yazlık beldelerde kiralık ev fiyatları, yaz sezonunda artıyor olsa da plajlara ortalama 1 saat uzaklıktaki merkez ilçeler için ev fiyatları oldukça makul. Nitekim Efeler’de 5.000 – 8.000 TL arası oturulabilecek seviyede, doğal gazlı ve ferah evler bulunabiliyor. Şehirdeki yaşam maliyetinin İstanbul’a göre bir hayli düşük olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu fiyatlar ucuz bile sayılabilir.

5. Denizli

Denizli, Ege’nin en ucuz illerinden biri çünkü merkez ilçe için ortalama kira fiyatları yaklaşık 5.000 TL seviyesinde. Pamukkale başta gelmek üzere sayısız doğal güzelliğiyle ünlü olan Denizli, aynı zamanda İzmir, Muğla ve Aydın gibi illere 2 saat uzaklıkta olduğu için yaşamanın da keyifli olduğu bir il. Dolayısıyla gözden uzak, sessiz sakin bir konumda, uygun fiyatlı bir evde yaşamak ve gerektiğinde denize çıkmak için en ideal illerden olduğu söyleyebilir.

6. Adana

Akdeniz’in en verimli topraklarından birine sahip olan Adana, ülke geneline katkı sağlayan tarımının yanı sıra; tatil olanakları, modern kent yaşamı ve ekonomik iş potansiyeliyle ilgi çeken illerimizden. Merkezindeki deniz kenarı toprakların büyük bölümü tarıma, doğal yaşama ve milli parka ayrılıyor olsa da içinden geçen Seyhan Nehri sayesinde muhteşem bir kent dokusuna ve şehir planına sahip olan Adana’da, ortalama kiralık ev fiyatları 7.000 – 8.000 TL aralığında. Ancak fiyatlar pek çok kritere göre değiştiğinden üst limit ne yazık ki neredeyse sınır tanımıyor. Yine de fiyatlar İzmir, Muğla ve Antalya kadar zorlayıcı seviyeye genellikle ulaşmıyor.

7. Mersin

Etrafındaki pek çok ilden gelenler için yazlık konumunda olan Mersin, Akdeniz’in palmiyeler ve tatil köyleriyle dolu bir cenneti. Merkezi ise tarihi semt dokusu, kültürel olanakları ve rahat yaşamı ile dikkat çekiyor. Mersin aynı zamanda tanınan yöresel mutfağı ve çevre illerden etkilenen yapısıyla da İstanbul’dan taşınmak için elverişli bir il. Merkez ilçesi Akdeniz’deki ortalama kira fiyatları 8.000 TL iken yazlık statüdeki Mezitli ve Erdemli gibi ilçelerde bu fiyat ortalaması 12.000 – 15.000 TL’ye çıkabiliyor.

8. Burdur

Ülkemizin Göller Bölgesi’ndeki Burdur, İstanbul’dan gitmek için tercih edilebilecek bir diğer alternatif. Genellikle göz ardı ediliyor olsa da Burdur, özellikle İstanbul’un gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak için harika bir lokasyon. Çünkü il genelindeki kiralık ev fiyatları ortalama 3.500 – 5.000 TL seviyesinde. Üstelik bu evler fazlasıyla modern ve yeni olmalarıyla dikkat çekiyor. Muhteşem gölleri ile ünlü olan Burdur, hem yeterli kent olanakları sunarken hem de doğal güzelliklerle çevrili mistik bir atmosferde yaşama şansı tanıyor.

9. Isparta

Isparta, ortalama 3.000-6.000 TL arası değişen kiralık ev fiyatlarıyla İstanbul’dan taşınmak için değerlendirilebilecek son önerilerimizden. Gül bahçesi denilince akla gelen bu sempatik il, aynı zamanda lavanta bahçeleri ve göz alıcı doğasıyla da kendine hayran bırakıyor. Dolayısıyla ekonomik olarak rahatlamak, hem kira hem yaşam masrafı bakımından daha ucuz bir ilde yaşamak, aynı zamanda doğal güzelliklerle çevrelenmek ve stresten uzaklaşmak için çok ideal.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.