DOLAR 32,5180 -0.08%
EURO 34,9722 0.38%
ALTIN 2.435,710,53
BITCOIN 2074074-3.90435%
Aydın
24°

KAPALI

16:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Usulsüz ev kiralamaya ceza!

Usulsüz ev kiralamaya ceza!

ABONE OL
6 Mayıs 2023 15:24
Usulsüz ev kiralamaya ceza!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim’de yaz sezonunun başlaması ile birlikte evlerini usulsüz kiraya verenlerde çoğalmaya başladı. Didim Turizm Derneği, evlerini usulsüz bir şekilde kiraya verenlere ceza uygulanacağını duyurdu.

Didim Turizm Derneği, kayıt dışı bir şekilde evini günlük kiraya verenlere uyarıda bulundu. Konu ile alakalı açıklamada bulunan dernek başkanı Mustafa Şentürk Didimlilerin, kayıt dışı günlük kiralık ev kiralayanlara geçit vermemesi gerektiğini vurguladı. Şentürk, açıklamasında “İlçemizde evlerini günlük kiraya verenlere karşı 59 bin 714 TL idari para cezası uygulanacak. Sezonun başlamasıyla birlikte ilçemizde usulsüz bir şekilde evlerini günlük kiraya veriyorlar. Evlerini günlük kiraya vermek isteyenler hem Didim’de hem de evinizde kimin kaldığını bilmek için Altınkum Şehit Fethi Sekin Polis Karakolu’na başvuru yaparak, evinizde kalan kişileri kayıt altına alın. Kayıt dışı olan yerlerde ise 112 acil çağrı merkezinden ihbar geçildiği takdirde gerekli incelemeler yapılarak, idari para cezası kesilecektir. Bu süreçte hiçbirimizin amacı ceza kesmek değil asayişi sağlanmasıdır. Güvenli bir şekilde turizmi sürdürebilmektir.” sözlerini dile getirdi.

Şentürk, sosyal medya üzerinden evini kiralayanlara da değinerek, “Sosyal medya üzerinden evini kiraya verenlerde gerekli kurumlar tarafından bilgiler takip edilerek kayıt olmayan yerlere de para cezası uygulanacak.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.