DOLAR 32,5779 0.26%
EURO 34,7948 0.04%
ALTIN 2.495,290,45
BITCOIN 20762934.21892%
Aydın
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:57

SABAHA KALAN SÜRE

Aydın’ın Kuşadası ilçesi 4 bin 251 depremzedeyi misafir ediyor

Aydın’ın Kuşadası ilçesi 4 bin 251 depremzedeyi misafir ediyor

ABONE OL
22 Şubat 2023 10:34
Aydın’ın Kuşadası ilçesi 4 bin 251 depremzedeyi misafir ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışmalarını sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yürüten Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası başlattığı yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in ve STK’ların çağrısıyla başlatılan yardım kampanyası ile bugüne kadar 9 tır ve 6 kamyon insani yardım malzemesini afet bölgelerine ulaştıran Kuşadası Belediyesi, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını da karşılıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Güvercin Masa aracılığıyla yürütülen yardım çalışmalarında bugüne kadar Kuşadası’na gelen 4 bin 251 depremzedenin talep ettiği gıda, giyecek, ısıtıcı, soba, yakacak, yatak, yorgan, battaniye, bebek eşyaları, kişisel bakım ve hijyen malzemeleri gibi acil ihtiyaçları karşılandı.

İhtiyaç malzemeleri adreslere ulaştırılıyor

Depremzedelerin ya da misafir oldukları ailelerin Güvercin Masa’ya başvuru yaparak talep oluşturmalarının ardından harekete geçen Kuşadası Belediyesi ekipleri, talep edilen ihtiyaç malzemelerini adreslere ulaştırıyor. Öte yandan Kuşadası Belediyesi, deprem nedeniyle travma ve psikolojik sorun yaşayan kişilere yönelik sunduğu psikolojik destek hizmetini de sürdürüyor.

Yüz yüze eğitim çalışmaları düzenleniyor

Özellikle felaketi yaşayan çocuklara tiyatro etkinlikleri ile destek olan Kuşadası Belediyesi, yetişkin bireyler için de uzmanlar tarafından yüz yüze eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.

“Tüm hemşehrilerime gösterdikleri bu duyarlılık için teşekkür ederim”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, deprem felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ile atlatacağız. İlk saatlerden itibaren Kuşadalı hemşehrilerim büyük fedakarlıklar yaparak yardımlarını esirgemediler. Tüm hemşehrilerime gösterdikleri bu duyarlılık için ayrıca teşekkür ederim. Onlar olmadan bizim bu yardımları toplamamız ve ihtiyaç sahiplerine iletmemiz mümkün olamazdı. Umarım bu felaketin yaralarını en kısa zamanda saracağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.