DOLAR 32,5225 0.22%
EURO 34,8882 0.44%
ALTIN 2.484,770,93
BITCOIN 1990241-4.29347%
Aydın
19°

AÇIK

13:15

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Atabay: “Barış kenti Didim tercih ediliyor”

Atabay: “Barış kenti Didim tercih ediliyor”

ABONE OL
27 Şubat 2021 00:52
Atabay: “Barış kenti Didim tercih ediliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim doğası, havası ve deniziyle ülkenin birçok kesiminden göç alırken, 2020 yılında Aydın’da en fazla nüfus artışı yaşanan ilçe oldu. 2 dönemdir Didim Belediye Başkanlığı yapan A. Deniz Atabay ise nüfus artışının her yıl yaşandığını belirterek, “Didim’in iklimi ve doğasıyla cezp ederken, bir barış kenti olması da insanların tercihlerini olumlu etkiliyor.” dedi.

2020 yılı nüfus oranları açıklanırken, Aydın’ın turistik ilçesi Didim, 2020 yılında Aydın’da en fazla nüfus artışı yaşanan ilçe oldu. Artan nüfus sayısıyla ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Didim doğası, havası ve deniziyle çok güzel bir yerleşim yeri; ayrıca düz bir konumda olması, birçok koy barındırması ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden insanların bir arada yaşaması da bunda etken. İlçemizde birçok yöresel dernek bulunuyor. Bu tür etkenler de insanların tercihini etkiliyor. Bunun yanı sıra insanların siyasi tercihleri, o bölgeyi yöneten yerel yönetimlerin yönetim şekli ve hizmetleri de bunda etkili oluyor. Bu anlamda ilçemiz Didim’de hızlı bir göç yaşanıyor. Bunda belediyemizin sunduğu imkan ve hizmetler de etkili oldu.” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARI İNCİTMEDEN YARDIMLAR SÜRÜYOR”

Didim Belediyesinin yıllardır sürdürdüğü sosyal yardımların aralıksız devam ettiğini kaydeden Başkan Atabay, pandemi sürecinde bu yardımların daha arttığını ifade etti. Atabay, “Bizler toplumsal anlamda ülke insanı olarak sosyal yardımlaşmaya önem veren yapıdayız. Yaptığımız yardımları da veren el alan elden büyüktür düsturuyla yapıyoruz. İnsanları incitmeden onurlarını kırmadan hareket etmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda Gıda, giysi, yakacak ilçe içi ve ilçe dışında sağlık anlamında yardımları sürdürüyoruz. Hoş geldin bebek projesiyle ailelere dokunuyoruz. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına tablet bağışı düzenledik. Bunun dışında pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere 3 çeşit sıcak yemek dağıtımını sürdürüyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.